Hyppää pääsisältöön

2.1.2023

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut toteuttaa osallistuvan budjetoinnin pilottikokeilun vuonna 2023 yhteistyössä kaupungin osallisuuspalvelujen kanssa. Osallistuvalla budjetoinnilla asukkaat pääsevät vaikuttamaan liikuntaolosuhteiden kehittämiseen Jyväskylässä.
Kuva
Kaksi henkilöä juttelee selin Laajavuoren syksyisellä rinteellä. Kuva Tero Takalo-Eskola

 

Osallistuvan budjetoinnin kautta haetaan helposti toteutettavia ja liikkumaan kannustavia liikuntaolosuhteiden kehittämisehdotuksia. Toimenpide-ehdotus voi olla pienimuotoinen liikuntapaikkojen investointi, kuten liikunnan suorituspaikka tai sen kehittäminen. Lisäksi ehdotus voi olla myös liikuntaa edistävä hankinta, kuten ulkokuntosalilaite, opastaulu tai valaisin. Kehittämistoimenpiteiden tulee kohdistua jo olemassa olevaan Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen hallinnoimaan tai ylläpitämään ulko- ja sisäliikuntapaikkaverkkoon tai liikkumisympäristöön. 

Liikuntapalvelut kerää kaupunkilaisilta tulleet kehittämisideat sähköisellä lomakkeella tammikuun 2023 aikana, jonka jälkeen ideat arvioidaan. Toteuttamiskelpoisimmiksi arvioiduista kehittämisehdotuksista tehdään esitys kulttuuri- ja liikuntalautakunnalle, joka tekee päätöksen toteutettavista toimenpiteistä. Osallistuvan budjetoinnin määräraha on yhteensä 100 000 € eikä toteutettavien toimenpiteiden lukumäärää ole määritelty etukäteen. Osallistuvan budjetoinnin toimintamalli kytkeytyy kaupunkistrategian Liikuntapääkaupunki-kärjen edistämiseen. Jätä oma kehittämisehdotuksesi sähköisen Webropol-verkkolomakkeen kautta.

Kuka tahansa jyväskyläläinen voi ehdottaa kehittämistoimenpidettä sähköisellä lomakkeella 2.−31.1.2023 välisenä aikana. Ehdotuksia voivat tehdä myös yhdistykset, yritykset, muut yhteisöt kuten harrastusryhmät. Ehdotusten käsittely, päätöksenteko ja raportointi toteutetaan anonyymisti. Osallistuvalle budjetoinnille on laadittu oma verkkosivu kaupungin liikuntapalvelujen verkkosivuille, josta löytyy lisätietoja sekä linkki kyselyyn ehdotusten jättämiseen. 

Lue lisää aiheesta Osallistuva budjetointi liikuntapalveluissa -verkkosivujen kautta.

Lisätietoja:  

Liikuntasuunnittelija Riikka Mansikkaviita, 
p. 050 447 5111, riikka.mansikkaviita[a]jyvaskyla.fi