Hyppää pääsisältöön

8.12.2022

Valmennuskurssille mahtuu noin kymmenen osallistujaa ja kokoontumisia on talven aikana seitsemän.
Kurssilla saa valmiuksia toimia ikäihmisten perhehoitajana.
Kuva
kädet kutovat. Kuva Sanna Siniluhta

Keski-Suomessa etsitään perhehoitajia lyhyt- ja pitkäkestoiseen ikäihmisten perhehoitoon. Perhehoito on ikääntyneen hoivan ja huolenpidon järjestämistä perhehoitajan tai hoidettavan kodissa. Tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle hänen tarpeidensa mukainen tuki, hoiva ja huolenpito perheenjäsenenä. Perhehoito voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista tai osavuorokautista.

-Keski-Suomessa on tarvetta erityisesti pitkäaikaisille perhehoitajille, toteaa palveluohjaaja Merja Korpela.

Ennakkovalmennusta ikäihmisten perhehoitajiksi haluaville

Seuraava ennakkovalmennuskurssi perhehoitajuudesta kiinnostuneille alkaa 31. tammikuuta Jyväskylässä Ylistönmäellä. Valmennuskurssi kestää maaliskuun loppuun. Ennakkovalmennusryhmään mahtuu kymmenestä viiteentoista valmennettavaa.

Kurssilla kehitetään valmiuksia toimia ikäihmisten perhehoitajana. Valmennus toteutetaan Perhehoitoliitto ry:n laatiman valmennusohjelman mukaisesti.

Valmennus sisältää seitsemän tapaamista talven 2023 aikana. Ennakkovalmennus antaa ikäihmisten perhehoitajuutta harkitseville perheille mahdollisuuden saada riittävästi tietoa, jotta he voivat tehdä päätöksen perhehoitajaksi ryhtymisestä. Samalla ennakkovalmennettava saa tietoja ja taitoja vastata ikääntyneiden yksilöllisiin tarpeisiin ja tehdä yhteistyötä heitä koskevissa asioissa muiden tahojen kanssa. Ennakkovalmennuskurssin suorittaminen vaaditaan ennen perhehoitajaksi ryhtymistä.

Ennakkovalmennuksen järjestää Keski-Suomen hyvinvointialueen hallinnoima maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi. Kouluttajina palveluohjaaja Merja Korpela ja perhehoitaja Päivi Hokkanen.

Infotilaisuus 4.tammikuuta 2023
klo 16.00-18.00 etäyhteydellä

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Tilaisuus järjestetään teams-yhteydellä.

Infotilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Ilmoittautumiset valmennukseen viimeistään 16.1.2023 mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
palveluohjaaja Merja Korpela,
p. 050 410 0982,
sähköposti muotoa etunimi.sukunimi at jyvaskyla.fi
 
(1.1.2023 sähköposti hyvaks.fi)