Hyppää pääsisältöön

22.11.2022

Kuva
Pienet oppilaat venyttelevät luokassa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Jyväskylän Huhtasuon yhtenäiskoululle on myönnetty valtakunnallinen vuoden 2022 Liikkuva koulu –palkinto. Huhtasuon yhtenäiskoulun lisäksi Vuoden Liikkuva koulu 2022 –palkinnon sai Ihalan koulu Raisiosta. 

Jyväskylän Huhtasuon yhtenäiskoululle on myönnetty valtakunnallinen vuoden 2022 Liikkuva koulu –palkinto. Tunnustukset julkistettiin tänään opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä palkitsemistilaisuudessa. Huhtasuon yhtenäiskoulun saama rahapalkinto käytetään oppilaiden tai koko kouluyhteisön liikkumisen edistämiseen kouluympäristössä osana koulupäivää.  

-Ihan mahtavaa, että kouluyhteisömme yhdessä tekemä pitkäjänteinen työ toiminnallisemmasta ja liikunnallisemmasta kouluarjesta huomioitiin. Päätämme tammikuussa yhdessä koko koulun väen kanssa, miten palkintorahoilla edistämme kouluyhteisömme hyvinvointia, iloitsee rehtori Kirsi Kallionpää Huhtasuon yhtenäiskoulusta.  

Liikunnallisen aktiivisuuden edistäminen on osa Huhtasuon yhtenäiskoulun toimintasuunnitelmaa   

Valtakunnallisen Liikkuva koulu -ohjelman tavoitteena on lisätä aktiivisuutta ja viihtyisyyttä koulupäiviin. Koulut suunnittelevat ja toteuttavat liikkuvampaa koulupäivää kukin omalla tavallaan. 

Tämän vuoden Liikkuvan koulun palkitsemisen kriteereissä korostettiin liikunnallista aktiivisuutta edistävän toiminnan suunnitelmallisuutta ja näkymistä koulun toimintaa ohjaavissa asiakirjoissa.  Huhtasuon yhtenäiskoulun Liikkuva koulu -toiminta on kirjattu lukuvuoden toimintaa ohjaavaan toimintasuunnitelmaan yhtenä oppilaiden hyvinvointia edistävistä kehittämisen kärjistä.  

-Käytännössä tämä näkyy oppilaiden koulupäivässä, että oppitunneilla hyödynnetään toiminnallisia opetusmenetelmiä ja opiskelua tauotetaan liikunnallisilla menetelmillä, kertoo rehtori Kirsi Kallionpää.  

Ulkovälitunnit ja erityiset pitkä välitunnit mahdollistavat vertaisohjaajien ja harrasteohjaajan vetämien ohjattujen liikuntahetkien toteutumisen. Koulun liikuntavälineet ovat myös oppilaiden käytössä oppilaiden omatoimiseen liikkumiseen ulkovälituntisin sekä liikuntasalissa opettajien valvoessa toimintaa. 

-Järjestämme lisäksi liikunnallisia teemapäiviä ja –viikkoja oppilaiden ja opetussuunnitelman mukaisesti. Vaihtelua saadaan myös välituntiturnauksilla ja muilla kisailuilla, kuvaa Huhtasuon yhtenäiskoulun liikunnan- ja terveystiedon lehtori Katja Sjöblom-Korhonen.   

Liikkuva koulu -toiminnan suunnittelussa huomioidaan oppilaiden erilainen liikunta-aktiivisuus, ikätaso sekä Huhtasuon yhtenäiskoulun vaativaa ja erityistä tukea tarvitsevien ryhmien oppilaiden tarpeet. Toimintaa organisoi koulun opetushenkilöstöstä valittu erillinen liikunta- ja hyvinvointitiimi.  Liikkumista voi jatkaa koulupäivän jälkeen koulun harrastusohjaajan vetämissä liikuntakerhoissa.  

Lisätietoja:  
rehtori Kirsi Kallionpää, Huhtasuon yhtenäiskoulu, puh. 050 548 7387  
viestinnän asiantuntija Hanna Vehviläinen, Liikkuva koulu –ohjelma, puh. 033 791 6342 
Liikkuva koulu –palkitut 2022