Hyppää pääsisältöön

18.11.2022

Kuva
kaksi henkilöä keskustelee varastohyllyjen vieressä
Palkkatukeen tulee uudistuksia ensi vuoden aikana. Palkkatukiuudistuksen tavoitteena on edistää heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymistä ja lisätä palkkatuen käyttöä erityisesti yrityksissä.

Palkkatukisääntelyä yksinkertaistetaan. Tavoitteena on, että työnantaja pystyisi ennakoimaan nykyistä paremmin, millä ehdoin ja kuinka paljon tukea työllistämiseen voisi saada. Lisäksi tavoitteena on, että myöntö- ja maksatusprosessi olisi aiempaa nopeampi.

Palkkatukiuudistuksen käsittely eduskunnassa on kesken, ja mietinnön antava työelämä- ja tasa-arvovaliokunta on päättänyt jatkaa käsittelyä tammikuussa 2023. Koska käsittely edelleen jatkuu, palkkatukiuudistuksen suunniteltu voimaantulo siirtyy aiemmin arvioidusta ajankohdasta (1.1.2023). Tässä vaiheessa ei ole tiedossa uutta alustavaa voimaantuloajankohtaa. Hallituksen tavoitteena on saattaa uudistus voimaan keväällä 2023. Palkkatukipäätösten tekoa jatketaan vuoden 2023 alussa normaalisti nykyisen sääntelyn puitteissa.

Palkkatuen hakeminen ja tuen myöntäminen säilyvät ennallaan, kunnes palkkatukiuudistus tulee voimaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä palkkatukiuudistuksesta (tem.fi)
Lisätietoja palkkatuesta (tem.fi)
Tiedotamme palkkatukiuudistuksesta lisää myöhemmin, kun lakikäsittely etenee ja uudistuksen sisällöt tarkentuvat.

Palkkatukea haetaan jatkossa uudessa sähköisessä järjestelmässä

Palkkatukiuudistuksen yhteydessä myös palkkatuen hakujärjestelmä uudistuu. Työnantajat hakevat palkkatukea jatkossa sähköisessä YA-järjestelmässä, jonne työnantaja-asiakas ohjautuu Työmarkkinatorilla sijaitsevan Oma asiointi -palvelun kautta.