Hyppää pääsisältöön

4.11.2022

Kuva
kuntoilulaitteita. Kuva Jarmo Toikkanen
Harjun ulkoilualueen uudistus on ollut monelle mieluinen ja uudet puitteet ovat saaneet paljon kiitosta.

Harjun liikuntaolosuhteet uudistuivat uusien kuntoportaiden ja ulkokuntosalilaitteiden myötä. Komponenttiongelmasta johtuen kuntoportaiden valot saatiin toimintaan viime viikolla. Juoksijoita kirittävä sähköjänis saadaan toimimaan parin viikon kuluessa

Liikuntapääkaupunki kehittää ulkokuntosalejaan jatkuvasti

Harjun kuntoilulaitteet ovat painopakallisia ja laitteissa on helposti säädettävät painot. Laitteiden avulla voi tehdä monipuolisen kokovartalotreenin. Jo aiemmin saadun palautteen perusteella kaupunki on tilannut lisäpainot jalkakyykky- ja penkkipunnerruslaitteisiin.

Lisäksi Harjulle asennettujen kuntoilulaitteiden valmistaja Omnigym toteuttaa ulkokuntosalilaitteiden käyttöasteen seurantaa sekä käyttäjäkyselyn. Tutkimustuloksia käytetään sekä kuntoilulaitteiden tuotekehitykseen että Jyväskylän kaupungin ulkokuntosalialueiden kehittämiseen. Tutkimuksen ja sensoreiden avulla kaupunki saa tietoja laitekohtaisesta käytöstä, ruuhka-ajoista sekä asukkaiden palautetta Harjun kuntoilualueesta. Lisäksi kaupunki saa tarkempaa tietoa Harjun laitteiden käyttöasteesta kesäajan ulkopuolella.

Omnigym asentaa laitteisiin ensi viikolla Omnigym Smart –sensorit, jotka keräävät tietoa laitteiden käyttöasteesta. Sensorit eivät vaikuta laitteiden käyttöön eikä kyselyllä kerätä tai tallenneta henkilötietoa. Sensorit eivät myöskään kuvaa alueella.

Lisäksi halutessaan kuntoilulaitteiden käyttäjä voi osallistua käyttäjäkyselyyn. QR-koodi käyttäjäkyselyyn löytyy Harjun ulkokuntosalialueelta ensi viikosta lähtien. Kysely on vastattavissa 31.12. asti.

Kuva
kuntoportaat, ihmisiä. Kuva Jarmo Toikkanen

Harjun uudistuneet kuntoportaat valaistuna.

Harjun kuntoportaissa on talvikunnossapito, sillä porrasjuoksun lisäksi kuntoportaat ovat osa suosittua kävelyreittiä. Liikkujien on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota varovaisuuteen ja huomioida äkillinen portaiden liukkaus ja liukkautta syksyisin lisäävät märät lehdet.

Kiinnostuitko porrasjuoksusta? Unelmien liikuntapäivän porrastreeni järjestetään Harjulla 10.5.2023. Porrastreeni on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.