Hyppää pääsisältöön

7.10.2022

Kuva
Ilmakuva Tourulantieltä. Kuva Kaisa Ristimella
Tourulantien ylikulkusillalla on ollut käynnissä liikuntasaumojen uusiminen. Töiden osalta on siirrytty nyt toiseen vaiheeseen ja liikennejärjestelyjä on muutettu viime yönä. Muutokset eivät ole isoja edellisiin liikennejärjestelyihin verrattuna.

Töiden aikana sillan kannella tulee olemaan kerrallaan yksi kaista pois käytöstä liikenteeltä kumpaankin ajosuuntaan. Vanhalta vaajakoskentieltä käännyttäessä vasemmalle käytössä on edelleen vain yksi kaista. Myös oikealle käännyttäessä käytetään yhtä kaistaa. Vt 4:ltä pohjoisesta tultaessa raskaat ajoneuvot eivät pääse kääntymään Seppälän suuntaan. Raskas liikenne ohjataan ennakko-opasteilla Laukaantien kautta.

Työalueet ja ajolinjat kartalla

Työalueet on merkitty karttoihin punaisella ja ajolinjat vihreällä.

Ajolinjat Tourulan suunnasta ajaville (pdf)
Ajolinjat Seppälän suunnasta ajaville (pdf)
Ajolinjat VT4 rampeilta ja vanhalta Vaajakoskentieltä kääntyville (pdf)

Liikennejärjestelyt on suunniteltu siten, että liikenne säilyisi mahdollisimman sujuvana. Liikennettä pyritään sujuvoittamaan liikennevalo-ohjauksella. Ajokaistojen supistuminen voi kuitenkin ruuhkauttaa liikennettä sekä sillalla että valtatieltä Tourulaan tulevilla rampeilla. Ruuhkaa voi syntyä erityisesti arkisin työmatkaliikenteen aikana. Työmatkaksi kannattaa valita vaihtoehtoinen reitti, jos se vain on mahdollista. Työmaa ei juurikaan vaikuta kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitteihin.

Työmaan kolmas vaihe toteutetaan ensi keväänä. Työmaa poistuu sillalta talven ajaksi.

Lisätiedot:

projektipäällikkö Tommi Pakarinen, p. 044 769 0179, tommi.pakarinen[at]fimpec.com

Asiasanat: