Hyppää pääsisältöön

21.9.2022

Keski-Suomen museo järjestää marraskuussa yhdessä paikallisten työyhteisömuseoiden kanssa Historia yritysten voimavarana –seminaarin.
Kuva
Työyhteisöt osallistuvat aktiivisesti toimintansa tallentamiseen. Tässä tunnistetaan kuvissa esiintyviä henkilöitä ja tallennetaan tarinoita kuviin liittyen Valmet Rautpohjan kesätapahtumassa. Kuva Susanna Terho, KeMu. Kuva Susanna Terho

Seminaarin puheenvuoroissa pohditaan, mitä annettavaa menneisyydellä on yritystoiminnalle ja työyhteisölle. Miten historiatietoisuutta hyödynnetään yrityksissä konkreettisesti? Entä miksi yrityksen toiminnan dokumentointi on kannattavaa? Puhujina on sekä yritysten edustajia sekä aiheeseen perehtyneitä tutkijoita, muun muassa Valmetin paikallisjohtaja Jaakko Puurula ja Jyväskylän yliopiston Historian ja etnologian laitoksen Menestystä menneisyydestä - Firmstory -hankkeen vetäjä, professori Jari Ojala. 
 
Seminaarin paneelikeskustelussa pohditaan, miten oman organisaation historian tuntemus vaikuttaa työyhteisöön, yksittäisiin työntekijöihin ja työn merkityksellisyyden kokemukseen. 
 
Keski-Suomen museon kumppaneita työyhteisömuseotoiminnassa ovat Keskisuomalaisen museo, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sairaalamuseo ja Valmetin Rautpohjan tehdasmuseo. Historia yritysten voimavarana –seminaari on samalla osa myös Keski-Suomen museon 90-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Seminaarin tarkempi ohjelma ja aikataulu päivitetään Keski-Suomen museon tapahtumakalenteriin.
 

Lisätietoja:

Johanna Kotilainen 
Amanuenssi 
Keski-Suomen museo / Keski-Suomen työyhteisömuseot 
p. 050-312 5442 
johanna.kotilainen@jyvaskyla.fi 
 
Eva Sirén 
Amanuenssi 
Keski-Suomen museo / Keski-Suomen työyhteisömuseot 
p. 050 401 6342 
eva.siren@jyvaskyla.fi