Hyppää pääsisältöön

8.9.2022

Kuva
Työmaa kevyen liikenteen väylällä. Kuva Kristiina Pentikäinen
P-Paraati -pysäköintitalon työmaa siirtää maanantaista 12.9. alkaen kevyen liikenteen kulkureittejä Jyväskylän keskustassa.

Läpikulku katkeaa Vapaudenkadulla Kilpisenkadun ja Asemakadun välisellä osuudelta, kun työmaa laajenee Reimarinkulman kohdalle (Vapaudenkatu 47 ja 38).

Ajoneuvoliikenteen reitit ovat alueella muuttuneet jo elokuussa 2022. Myös paikallisliikennekeskus siirrettiin työmaan ajaksi Vapaudenkadulta Asemakadulle.

Väliaikaiset kulkujärjestelyt ovat voimassa vuoteen 2024 saakka. Järjestelyt on jo hankkeen alkuvaiheessa pyritty toteuttamaan niin, että reitit säilyvät mahdollisimman muuttumattomina työmaan loppuun saakka. Alueella liikkuminen helpottuu, kun tilapäiset reitit tulevat käyttäjille tutummiksi.

Maanantaina 12.9. katkeaa myös ajoväylä Kilpisenkadulta P-alueelle, joka sijaitsee Vapaudenkatu 38:ssa. Pysäköintipaikoille pääsee ajamaan työmaan aikana vain Asema-aukion ja Vapaudenkatu 40:n P-alueen kautta.

P-Paraati -pysäköintitalo rakentuu Gummeruksenkadun ja Kilpisenkadun väliselle alueelle Kirkkopuiston Paraatiaukion alle. Varsinainen rakentaminen käynnistyy vuoden 2023 alussa, mutta rakentamiseen liittyvät johtosiirrot käynnistyivät jo elokuussa 2022. Johtosiirtojen vuoksi Vapaudenkadun ja Kilpisenkadun välinen risteys on avattu ja ajaminen Vapaudenkadulla estynyt. Liikenteeltä suljetut kadut ja kulkuväylät saadaan takaisin käyttöön elokuussa 2024.

Kartta 12.9.2022 voimaan tulevista liikennejärjestelyistä 


Lisätietoja:

  • Rakennushankkeen työmaajärjestelyt: projektipäällikkö Kalle Kolehmainen, p. 0400 854859, ext.kalle.kolehmainen[a]ramboll.fi
  • Liikennejärjestelyjen valvonta: liikenteenohjausinsinööri Ilkka Toppila, p. 050 4392965 ilkka.toppila[a]jyvaskyla.fi
  • P-Paraatin rakennushanke: toimitusjohtaja Hannu Leskinen, p. 040 765 3735, hannu.leskinen[a]jyvas-parkki.fi
  • Kirkkopuiston kehittäminen ja P-Paraati: : https://www.jyvaskyla.fi/kaupunkikeskusta/liikenne-kadut-ja-puistot/ydinkeskustan-rakennushankkeet