Hyppää pääsisältöön

5.9.2022

Keski-Suomen museon vilkas tapahtumasyksy tarjoaa monipuolisen kattauksen yleisöopastuksia, teemaluentoja ja työpajoja. 90-vuotisjuhlavuottaan viettävän museon syksyn näyttelyissä on esillä omien taidekokoelmien grafiikkaa, muinaisen Lähi-idän historiaa sekä suomalais-japanilaista ystävyyttä, ja nämä teemat näkyvät myös syyskauden tapahtumatarjonnassa.
Kuva
Interaktiivinen kalliomaalausseinä Keski-Suomen museossa. Kuva Johanna Rekonen

Syyskuussa avautuvan Graphein – Grafiikkaa Keski-Suomen museon kokoelmista –näyttelyn hengessä järjestettävässä Grafiikan lumoa –työpajassa voi päästää sisäisen taidegraafikon valloilleen ja valmistaa oman taideteoksen kotiin vietäväksi. Tutkimusmatkoja muinaiseen Lähi-itään –näyttelyn yhteydessä järjestettävät Muinainen muoto- ja Nuolenpääkirjoitus-työpajat puolestaan kutsuvat tutustumaan muinaisen Lähi-idän kulttuuriin ja historiaan. Muinainen muoto –työpajassa voi luoda näyttelyn innoittamana savimassasta oman esineen, ja nuolenpääkirjoitus-työpajassa harjoitella vaikkapa oman nimen kirjoittamista muinaisella kirjoitusjärjestelmällä. Suomalaisten ja japanilaisten ystävyydestä kertovan valokuvanäyttelyn oheisohjelmana järjestettävissä kalligrafia-työpajoissa tutustutaan perinteiseen japanilaiseen kalligrafiaan eli shodōn. Työpajojen aikana harjoitellaan kirjoittamaan kaksi japanilaista kanji-merkkiä, jotka liittyvät ystävyyteen. Työpajojen ohella vaihtuvien näyttelyiden oheisohjelmana järjestetään syksyn mittaan useita yleisöopastuksia, joiden tarkat ajankohdat löytyvät KeMun tapahtumakalenterista.

Myös KeMun juhlavuoden teemaluentosarja jatkuu syksyllä. Kerran kuussa tiistaisin järjestettävien yleisöluentojen aiheita ovat muun muassa rakennettujen kulttuuriympäristöjen muuttuva merkitys arkkitehtikoulutuksessa, Saraakallion kalliomaalaukset sekä muinaisen Lähi-idän historiaa ja kulttuuria valottavat teemat. Teemaluennot striimataan KeMun YouTube-kanavalle eli niitä voi seurata myös etänä.

Ajantasaiset tiedot syyskauden tapahtumista löytyvät KeMun nettisivuilta.
Linkki Keski-Suomen museon tapahtumakalenteriin.

Lisätietoja:

Anna Muittari
museolehtori
Keski-Suomen museo
050 311 8879
anna.muittari@jyvaskyla.fi