Hyppää pääsisältöön

24.8.2022

Kuva
Hymyilevä nainen käsi lanteella. Kuva Jyväskylän työllisyyspalvelut

Meille kaikki työnhakijat ovat merkityksellisiä. Me tarvitsemme kaikkia rakentamaan kotikaupunkiamme ja lisäämään hyvinvointia sekä elinvoimaa koko seudulle.

Työ on tärkeä osa elämää. Työnhaku edustaa työnhakijan elämässä taitekohtaa, johon liittyy epävarmuutta ja toisaalta jännitystä uuden alkamisesta. Työnhakijoiden meille antamasta palautteesta tiedämme, että työnhakijoita eteenpäin auttavat omavalmentajamme ovat onnistuneet luomaan uskoa tulevaisuuteen tavatessaan työnhakijoita: “Tulin kuulluksi, sain toivoa tulevaan ja konkreettisia vaihtoehtoja, mitä teen seuraavaksi.”

Kun jää työttömäksi, on tärkeää aloittaa työnhaku heti. Omavalmentaja soittaa alle viikon kuluessa ja sopii tapaamisajan työnhakijan kanssa. Tämän jälkeen tapaamiset jatkuvat tiiviisti, kahden viikon välein.

Ensisijaisesti kaikille työnhakijoille etsitään työtä tai mahdollisuutta kouluttautua lisää työn löytymiseksi. Jyväskylässä työllisyyden kuntakokeilun omavalmentajat auttavat kaikkia alle 30-vuotiaita, vieraskielisiä sekä pidempään työtä hakeneita löytämään sopivaa työtä.

Työllisyyden palvelutori, osoitteessa Asemakatu 4, on täynnä työnhakua tukevia palveluita. Työllisyyden palvelutorille voi tulla myös paikan päälle ilman ajanvarausta ja tulevat tapahtumat voit tarkistaa Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluiden verkkosivuilta.

Palvelutorin tapahtumissa voit päästä juttelemaan koulutusohjaajan kanssa, tavata rekrytoivia työnantajia tai tulla päivittämään ansioluettelo CV-pajaan. Kansainvälisten osaajien palvelut sijaitsevat osoitteessa Kilpisenkatu 1D.

Omavalmentajaan voi aina ottaa yhteyttä verkossa tai puhelimitse ja työllisyyden palvelutorilla on aina päivystävä omavalmentaja paikalla. Me tiedämme, että jokaiselle löytyy omien tavoitteiden mukainen työ, koulutus tai palvelu.

Hanna Lähteelä
Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilun johtaja

Asiasanat: