Hyppää pääsisältöön

22.6.2022

Jyväskylän kaupungin Leirikallion ja Mämminiemen virkistysalueiden kesäkausi käynnistyi kesäkuun alussa. Virkistysalueiden kesäkausi päättyy 1.9.2022. Alueiden hoidosta ja valvonnasta vastaa Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut.
Kuva
Mämminiemen virkistysalueen venepaikka. Kuva Kari Häkkinen

 

Mämminiemen ulkoilu-, veneily- ja virkistysalue sijaitsee Toivakan kunnan alueella Haukanmaalla, Pohjois-Päijänteellä Ristiselän rannassa (itäpuoli). Alue on ulkoilijoiden vapaassa käytössä ja lisäksi kesäkaudella on valvottuja aukioloaikoja yleisine saunavuoroineen. Alueelle pääsee parhaiten veneellä Päijännettä pitkin. Virkistysalueen pohjoisella puolella on kaksi venelaituria, joissa on yhteensä 11 poijupaikkaa. Pohjoispuolen veneilijöiden olosuhteita on parannettu edellisten vuosien aikana uusimmalla toinen venelaituri ja kunnostamalla toisen venelaiturin käyntisilta. Eteläpuolella on kuusi poijupaikkaa ja vuonna 2016 valmistunut päälaituri. Uimarannalle on rakennettu uimakoppi vaatteiden vaihtoa varten. 

Mämminiemen virkistysalueella pääse myös maitse pysäköinti tapahtuu siihen osoitetulla pysäköintialueella, jossa on tilaa 10 autolle. Tienvarsipysäköintiä virkistysalueen läheisyydessä tulee välttää, koska runsas tienvarsipysäköinti on vaikeuttanut alueen asukkaiden liikkumista sekä hankaloittanut pelastusajoneuvojen sekä muiden suurien ajoneuvojen, kuten jäteautojen, turvallista pääsyä ja liikkumista alueella. Myös viime vuosien aikana kasvanut autoliikenteen määrä on vaikeuttanut alueen kapeilla teillä liikkumista sekä kasvattanut turvallisuusriskiä. Pysäköinti tapahtuu n. 300m päässä olevalle pysäköintipaikalle osoitteeseen Ristinseläntie 13, 41630 Oravasaari.  

Leirikallion virkistysalueen mökit vuokrattavissa

Leirikallio on Päijänteen rannalla Mämminiemen välittömässä läheisyydessä sijaitseva upea leiripaikka. Alueella on kaksi mökkiä ja aluetta vuokrataan yksityisvarauksin.  Alamökissä mahtuu yöpymään neljä ihmistä ja ylämökissä parvi mukaan luettuna noin 4–8 yöpyjää. Leirikallion varaushakemuksessa täytetään hakulomake, joka lähetetään sähköpostilla liikuntapalvelujen varausyksikköön. Leirikallion mökkivuokra on 90 euroa vuorokaudelta. 

Mämminiemen saunat aukeavat pitkän koronasta johtuneen sulun takia jälleen yleisölle. Tämän kesän ensimmäiset yleisösaunat järjestetään juhannuksen kunniaksi juhannusaattona ja juhannuspäivänä. Juhannusaattona naisten saunavuorot ovat kello 14–15 ja kello 16–17 sekä miestenvuorot kello 15–16 ja kello 17–18. Juhannuspäivänä naiset pääsevät saunomaan kello 14.00–15.30 ja miehet taas kello 15.30–17.00. Yleisöllä on mahdollista päästä saunomaan Mämminiemeen neljänä päivänä viikossa virkistysalueiden kesäkauden ajan. Saunojen lämmittämisen mahdollistaa yksityisen tahon tekemä lahjoitus.  

Mämminiemen valvotut aukioloajat 

  • keskiviikko, perjantai, lauantai klo 15–21 
  • sunnuntai klo 12–18 

Mämminiemen valvottuina aukioloaikoina valvoja puhelinnumero on p. 050 65438. 

Mämminiemen yleiset saunavuorot 

keskiviikko, perjantai ja lauantai 

  • naiset klo 18–19  
  • miehet klo 19–20 

sunnuntai 

  • naiset klo 14–15  
  • miehet klo 15–16 

Mämminiemen hinnasto

  • Saunamaksu 6 € / kerta / henkilö (käteis- ja korttimaksu) 
  • Perhesauna: 30 € / h (2 h ennen ja 1 h jälkeen yleisten vuorojen)
  • Tilaussauna: 200 € / 4 h. Tilattava ja sovittava erikseen. 

Lisätietoa virkistysalueista, niiden käytöstä ja varaamisesta Jyväskylän liikuntapalvelujen Virkistysalueet-verkkosivuilta

Lisätietoja 

Liikuntapaikkavastaava Jouni Arnberg,
p. 050 65382, jouni.arnberg[a]jyvaskyla.fi