Hyppää pääsisältöön

30.5.2022

Perinteikäs Lounaispuiston kesä tarjoaa tulevana kesänä monipuolisia kulttuuririentoja kesäkuusta elokuun lopulle saakka. Luvassa on kaikenikäisille suunnattua ohjelmaa, kuten musiikkia, tanssia, yhteislaulua, kuvataidetta ja piknik-tapahtumia.
Kuva
Muumipehmolelujen takana kolme ihmistä kumartuneena. Kuva Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut

 

Puiston kesätapahtumat avataan keskiviikkona 8.6. Lounalaulut-yhteislaulutilaisuudella, jota tähdittää kaikkien aikojen tangokuningatar, valovoimainen Arja Koriseva yhdessä pianisti Minna Lintukankaan kanssa. Samalla viikolla on Lounaispuistossa luvassa musiikkia ja laulua vielä lisääkin, sillä Jyväskylässä järjestettävien Sulasolin Laulu- ja Soittojuhlien konsertteja kuullaan viikonloppuna myös puiston lavalta.

Juhannuksen viettoon ja keskikesän juhlatunnelmiin valmistaudutaan Lounaispuistossa jo hieman ennakkoon 22.6. järjestettävillä juhannustansseilla. Paikalle voi tulla tanssimaan suomalaisten ikivihreiden tahdissa tai vaikka kuuntelemaan musiikkia ja nauttimaan juhannustunnelmasta.

Festivaalihumua ja piknikkejä

Lounaispuistossa lauletaan heinäkuussa vielä kaksi kertaa. 14.7. järjestettävää yhteislaulutilaisuutta vetää Aki Hietalan trio ja 20.7. paikalla on tv:n musiikkiohjelmista monille tuttu musiikkimaestro Jari Puhakka. Sunnuntaina 10.7. vietetään Suomen kuvataiteen päivää, joka on myös Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä ja juhlapäivän kunniaksi puiston alueella järjestetään kaikille avoin yhteisöllinen maalaustapahtuma.

Festivaalihumua Lounaispuiston heinäkuuhun tuovat niin Jyväskylän Kesän Puistojuhlat kuin uusi Suomipop-etkot -tapahtuma. Festarifiiliksiin voi virittäytyä myös 27.7. järjestettävällä DJ-piknikillä, jossa tunnelmaa ylläpitää paikallinen taituri R2ISDJ2. Luvassa on letkeää menoa jazzin, hiphopin ja funkin hengessä.

Ohjelmaa koko perheelle

Elokuussa Lounaispuistossa järjestetään koko perheen tilaisuuksia. Keski-Suomen Tanssin Keskuksen tuottamat puistotanssit 11.8. sopivat lapsiperheille ja Muumiperheen lauluretki -konsertissa 23.8. viihtyvät etenkin perheen pienimmät. Lavalla nähdään Loiskis-orkesterin lisäksi Soili Perkiö, Eija Ahvo ja Markus Bäckman. Maksullinen konsertti on osa Lasten Lystin ohjelmaa.

Kun elokuun illat hämärtyvät päästään taas viihtymään suositulla Leffapiknikillä. Näytös järjestetään 17.8. ja elokuvana nähdään palkittu ranskalainen draama ja fantasiaelokuva Maja lapsuuden reunalla (K7), joka on oodi äideille ja tyttärille. Leffaillan tuottaa Keski-Suomen elokuvakeskus.

Lounaispuiston kesän ohjelman tuottavat yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Yläkaupungin Yö ry. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

Tilaisuuksien tarkemmista sisällöistä ja ajankohdista löytyy tietoa Lounaispuiston kesän Facebook-sivulta www.facebook.com/lounaispuistonkesa. Säästä tai muista syistä johtuvista peruutuksista tiedotetaan myös Facebook-sivulla.

Lounaispuiston ohjelma: https://visitjyvaskyla.fi/lounaispuistonkesa/

Lisätietoja:
- kulttuurituottaja Päivi Kaski, Jyväskylän kulttuuri- ja osallisuuspalvelut, p. 040 738 3450, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi
- kesätyöntekijä Mariia Niemi, p. 040 528 0735, mariia.niemi(at)jyvaskyla.fi