Hyppää pääsisältöön

13.5.2022

Kuva
Kun puhut mieltä kuormittavista asioista, pystyt paremmin ymmärtämään ja käsittelemään tuntemuksiasi ja ajatuksiasi. Matalan kynnyksen palvelussa voi keskustella ammattilaisen kanssa ilman ajanvarausta.

Oletko huolissasi omasta tai läheisesi arjesta? Ahdistaako työttömyys tai uutiset maailmalta? Mikään asia ei ole niin pieni, ettei siitä voisi tulla keskustelemaan. Puhuminen ja toisen kanssa keskustelu auttavat selkeyttämään ajatuksia.

Jyväskylä tarjoaa Huhtasuon ja Vaajakosken alueiden asukkaille uuden, matalan kynnyksen mielen hyvinvoinnin palvelun, jossa voi keskustella ammattilaisen kanssa arkea koskettavista asioista ilman ajanvarausta.

Tule käymään – joskus yksikin käyntikerta riittää

Jos pohdit, olisiko sinun hyvä puhua ammattilaisen kanssa, tule rohkeasti käymään. Meidän tehtävämme on asiakkaiden kohtaaminen ja kuuntelu ja teemme sen ilman ennakko-odotuksia. Sinulla on mahdollisuus tavata sairaanhoitajaa myös etäyhteyksin. Saat lisätietoja puhelimitse alla olevista numeroista arkisin kello 8−16.

Palvelu on suunnattu yli 18-vuotiaille. Tarvittaessa ammattilainen arvioi jatko-ohjauksen tarvetta muihin palveluihin, jos yksittäinen kohtaaminen ei ole riittävä.

Yhteystiedot

Huhtasuon terveysasema

  • Nevakatu 1, 2. kerros, 40340 Jyväskylä
  • p. 040 620 4742
  • Mielenterveys- ja päihdepalveluiden sairaanhoitaja on tavattavissa ma−pe klo 8−11 ilman ajanvarausta. Huoneen ovessa lukee Walk in -vastaanotto.

Sampoharjun terveysasema

  • Vesmannintie 7, 40800 Jyväskylä
  • p. 040 716 9980
  • Mielenterveys- ja päihdepalveluiden sairaanhoitaja on tavattavissa ma-pe klo 8−11 ilman ajanvarausta. Huoneen ovessa lukee Walk in -vastaanotto.

Palvelu osa Keski-Suomen hyvinvointialueen kehittämishankkeita

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden sairaanhoitajien matalan kynnyksen palvelujen pilotti on osa Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluiden kehittämishankkeita, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa. Tavoitteena on asiakkaalle kynnyksetön, helposti tavoitettava ja saavutettava varhaisen vaiheen tuki ja ennaltaehkäisevä toiminta mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Pilotti kestää 30.11.2023 saakka.

Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman kehittämiskohteet ovat valikoituneet Keski-Suomen kuntien tarpeista ja lähtökohdista. Painopisteinä ovat palveluiden saatavuus, palveluketjujen kehittäminen, lasten, nuorten ja perheiden palvelukokonaisuus, sosiaalihuollon palvelut sekä iäkkäiden asiakkaiden kotona asumista tukevien palveluiden kehittäminen. Kehittämisen kärkenä ovat kasvavat, digitaaliset palvelut.

Lisätietoja

palvelusta: Yhteyshenkilö palveluesimies Tarja Lappi, Jyväskylä, sähköposti tarja.lappi@jyvaskyla.fi, p. 050 5346738

Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelmasta: Emilia Nygren, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, emilia.nygren@jyvaskyla.fi , p. 050 311 8687