Hyppää pääsisältöön

1.4.2022

Kuva
Kaksi naista järjestelevät pöytiä.
Venäläistaustainen Anna Fomina sai tukea työssävalmennuksesta aloittaessaan työskentelyn siivousfirmassa.

”Ota koko vartalo mukaan imurointiin, katsos näin. Muuten saat selän kipeäksi”, neuvoo siivoustyön ohjaaja Virpi Santala. Santala antaa selkeitä ohjeita Anna Fominanalle, hänen perehtyessään siivousalan työtehtäviin Ilveslahden Siivous Oy:ssä.   

– Äidinkieleni on venäjä ja minulle on kielitaidon puutteiden takia tärkeää, että saan ohjeet ja palautteen työstäni käytännönläheisesti. On tärkeää, että Virpi näyttää kädestä pitäen, että ”tee näin”. Lisäksi saan palautetta työstäni kirjallisena, jotta pystyn perehtymään palautteeseen rauhassa ja ymmärtämään kaiken tarkasti. Olen saanut rakentavaa ja hyvää palautetta, josta voin oppia, Anna sanoo.   

Anna Fomina työskentelee Ilveslahden Siivous Oy:ssä siivoojana. Jyväskylän kaupungin työllisyyspalvelut on myöntänyt Annan palkkauksesta syntyviin kuluihin Ilveslahden Siivous Oy:lle palkkatukea ja kuntalisää.

– Anna on ihan mieletön tyyppi. Anna nappaa kiinni nopeasti työtehtävistä ja kaikki on sujunut hyvin. Anna jatkaa meillä töissä palkkatukijakson jälkeenkin. Rauhallinen perehdytysaika on ollut tärkeä vaihe työsuhteen solmimisessa, Santala sanoo.   

Santala tunnistaa työelämässä tilanteita, jossa työsopimuksen solmiminen voi jäädä kiinni perehdytyksen puutteesta. Työllisyyspalveluiden tarjoama työssävalmentaja tukee perehdyttämisessä, auttaa asettamaan tavoitteita yhdessä ja seuraamaan niiden toteutumista.   

– Olen itse esimerkiksi oppinut vieraskielisten henkilöiden ohjaamisesta sen, että on puhuttava todella hitaasti ja selkokielellä. Työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara ja työntekijän perehdyttäminen takaa varmimmin sen, että työntekijä jatkaa yrityksen palveluksessa, Santala lisää.

hankkeen logoja
Valmennuksesta virtaa (2).png

 


Teksti: Leena Petmanw
Kuva: Cenk Yakinlar

Työssävalmennus auttaa työssä alkuun

Jyväskylän kaupungin työllisyyspalvelut kannustaa työnantajia palkkaamaan työttömiä työnhakijoita töihin. Työnhakijan palkka-, perehdytys-, ja laitekustannuksiin on mahdollista saada rahallista tukea, eli palkkatukea ja kuntalisää. Uusimpana palveluna uuden työntekijän perehdyttämiseen voi saada työpaikalle mukaan tulevan maksuttoman työssävalmentajan.

Työssävalmennus voi olla ratkaiseva tekijä työllistymisessä maahanmuuttaneelle, nuorelle tai pitkään työstä pois olleelle. 

Yrittäjä, kiinnostuitko?

Ota yhteyttä yrityskoordinaattoreihin!

Päivystävä yrityskoordinaattori
arkisin kello 9-15.30
p. 014 569 1332

Asiasanat: