Hyppää pääsisältöön

26.11.2021

Influenssarokotuskausi käynnistyi lokakuun alussa, jonka jälkeen on annettu noin 24 000 rokoteannosta. Influenssarokotteen haluavien ja siihen oikeutettujen toivotaan varaavan aikansa pikaisesti.
Kuva
Hana suljetaan kertakäyttöpaperilla käsien pesun jälkeen

Viime vuonna influenssarokotteita annettiin Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalveluissa noin 37 000 kappaletta. Rokotteen normaalisti ottavien ryhmästä reilulla kolmanneksella on siis piikki vielä hakematta. Influenssarokote on mahdollista ottaa myös koronarokotteella käynnin yhteydessä. 

– Yhtäaikaisesti influenssarokotusten rinnalla on meneillään kolmansien koronarokotusten anto siihen oikeutetuille. Influenssarokottaminen pyritäänkin saamaan päätökseen joulukuun puoliväliin mennessä. Toistaiseksi influenssarokotteita on vielä hyvin jäljellä, joten aika kannattaa varata nyt, jos haluaa varmistaa rokotteen saannin, kannustaa kehittäjäsairaanhoitaja Johanna Pekkilä Jyväskylän terveyspalveluista. 

Influenssarokotusajat oman ajanvarauslinkin kautta

Ajan voit varata verkossa Influenssarokotukset Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla tai soittamalla omalle terveysasemalle Terveysasemat.

– Pyydämme sähköisesti ajan varaavia lukemaan ensiksi ajanvaraussivun ohjeet. THL:n ohje kertoo, oletko oikeutettu maksuttomaan rokotukseen. Jos olet, sivuilla on neuvottu ne paikat, joihin voit aikasi varata, Pekkilä neuvoo.

Kyllön, Novan, Palokan ja Sampoharjun terveysasemien asiakkaat varaavat ajan Killerin tai Kuokkalan rokotusasemalle.

Hankasalmen, Uuraisten, Huhtasuon, Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken terveysasemien asiakkaat varaavat ajan ensisijaisesti omalta terveysasemaltaan, mutta tarvittaessa ajan saa myös Killeriltä tai Kuokkalasta.

Neuvola rokottaa vain neuvolan asiakaskuntaan kuuluvat

Neuvolat rokottavat vain raskaana olevia naisia, alle 7-vuotiaita lapsia sekä alle kuuden kuukauden ikäisten vauvojen ja raskaana olevien lähipiiriin kuuluvia.

Neuvola-asiakkaiden rokotusajanvaraus tapahtuu verkossa saman terveyspalveluiden nettisivun ja -linkin kautta Influenssarokotukset Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla tai neuvolan keskitettyyn puhelinpalveluun soittamalla. 

Jos et ole oikeutettu maksuttomaan rokotukseen etkä saa sitä esimerkiksi työterveydestä, rokotteen voit ostaa omakustanteisesti apteekista. Tähän tarvittavan reseptin saat omalle terveysasemalle soittamalla.

Lisätiedot: 

Kehittäjäsairaanhoitaja Johanna Pekkilä, Jyväskylän terveyspalvelut, johanna.pekkila(at)jyvaskyla.fi, p. 050 311 83 64

Influenssarokotukset Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla