Hyppää pääsisältöön

25.11.2021

Hippoksen alueen kehittäminen etenee loppuvuodesta laajalla rintamalla Jyväskylän kaupungin päätöksenteossa.
Kuva
Hipposhalli vuoden 2020 mattoremontin jälkeen

Maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus käsittelee mm. Jyväskylän jäähallirakennuksen myyntiä sekä Jyväskylän Hippos Ky:n ja Jyväskylän Hippos GP Oy:n osakas- ja yhtiösopimuksen muuttamista. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta kokoontuu puolestaan ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään vanhan pesäpallostadionin purkulupaa. Purkulupa käsitellään etupainotteisesti, jotta stadionin purkaminen saadaan käyntiin Hippos-hankkeen käynnistyessä.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto on päättänyt 28.5.2018 olleessa kokouksessaan myydä Hippoksen alueen kiinteistökokonaisuuden Jyväskylän Hippos Ky:lle tai sen omistamille kiinteistöyhtiöille. Osa Hippoksen kokonaisuutta on Jäähallin kiinteistö, jonka myyntiin liittyvää konserniohjetta käsitellään tulevana maanantaina kaupunginhallituksessa. Hallitukselle esitetään, että kaupunki valtuuttaa yhtiökokouksessa Jyväskylän Jäähalli Oy:n hallituksen myymään jäähallirakennus Jyväskylän Hippos Ky:lle tai sen omistamalle kiinteistöyhtiölle ulkopuolisiin kiinteistöarvoihin perustuvalla kauppahinnalla.

Hallitukselle esitetään myös muutoksia Hippos Ky:n ja Hippos GP Oy:n osakas- ja yhtiösopimukseen. Alunperin Jyväskylän Hippos Ky:n tehtävä on ollut kehittää, suunnitella ja toteuttaa Hippos-hanketta. Kun hankkeessa siirrytään toteutusvaiheeseen, osakassopimusta on syytä päivittää kaupunginvaltuuston hyväksymien pääperiaatteiden mukaisesti vastaamaan tulevia toimintoja ja omistussuhteita.

Hippoksen rakennuslupa jätetty - muita valmistelevia toimenpiteitä tehdään tiiviisti

Kuluneen syksyn aikana on jätetty Hippoksen rakennuslupa. Rakennusluvan odotetaan valmistuvan ensimmäisen vaiheen (osaamiskeskus) osalta vuoden loppuun mennessä. Rakennusluvan toisen osan (liikuntakeskus ja jääurheilukeskus) odotetaan valmistuvan tulevana keväänä. Rinnalla tehdään myös muita valmistelevia toimenpiteitä rakentamiseen ja hankkeen rahoitukseen liittyen.

- Hippos-hanketta viedään päätöksenteossa eteenpäin määrätietoisesti. Rahoituskuviot ovat varmistumassa ja lupapäätösten jälkeen ollaan virallisesti siinä vaiheessa, että palaset loksahtavat paikalleen ja rakentaminen saadaan käyntiin. Hippos-hankkeen myötä Jyväskylään rakentuu Pohjoismaiden merkittävin liikunnan, urheilun ja huippu-urheilun, hyvinvoinnin ja tapahtumien keskus sekä tutkimuksen ja oppisen ympäristö, Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin tiivistää.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan esityslista: https://www.jyvaskyla.fi/paatoksenteko/lauta-ja-johtokunnat-seka-jaosto…
Kaupunginhallituksen esityslista julkaistaan tänään osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/esityslistat-…

Lisätietoja:
- Kaupunginhallituksen esittelijä, kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 336 2819
- Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan esittelijä, sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 050 584 8987
- Hippoksen kokonaisuus, elinkeinojohtaja Anne Sandelin, p. 040 581 9958