Hyppää pääsisältöön

23.11.2021

Suun terveydenhuollossa hammaslääkärin kiireettömässä jonossa on Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla yhteensä noin 5400 asiakasta. Nyt jono puretaan, ja suun terveydenhuollon jonosta pääsee vastaanotolle viimeistään juhannukseen mennessä. Asiakkaita pyydetään varaamaan aika itse.
Kuva
Potilas hammashoitolassa

Eri hammashoitoloihin jonottavien asiakkaiden määrä vaihtelee. Haastavin tilanne on Hankasalmella. Sen sijaan Uuraisilla ja Korpilahdella jonoa ei tällä hetkellä ole. 

Asiakkaille on aiemmin luvattu soittaa ja tarjota aika hammaslääkärille, mutta nyt kun jono puretaan kokonaan, suunnitelma muuttuu. Jonon purku alkoi kirjeen lähettämisellä. Kirjeet saapuvat ensin pisimpään jonottaneille, jotka siis saavat tilaisuuden varata aikansa ensin. 

Jonottajia pyydetään varaamaan aika hammaslääkärille kirjeessä annetusta nettiosoitteesta. Jos nettivaraaminen ei onnistu, ajan voi varata soittamalla arkisin kello 10–15 numeroon 014 266 0126. Puhelinruuhkan välttämiseksi toivotaan ensisijaisesti sähköistä asiointia. Takaisinsoittoihin pyritään vastaamaan samana tai soittoa seuraavana arkipäivänä.

Jonossa olevat voivat varata ajan mihin tahansa hammashoitolaan, josta vapaita aikoja löytyy. Aikoja on avattu ensi vuoden juhannukseen saakka, jotta kaikki jonottajat löytäisivät itselleen sopivan vaihtoehdon.

Toimi heti, jotta vapaat ajat saadaan käyttöön 

– Tärkeää on tehdä ajanvaraus kirjeessä mainittuun päivämäärään mennessä. Tämän jälkeen asiakas poistetaan jonosta, jotta vapaaksi jäävät ajat saadaan nopeasti kiertoon, kertoo suun terveydenhuollon palvelupäällikkö Elina Tuppurainen Jyväskylän kaupungilta. 

Kirjeiden lähettäminen alkoi 22.11.2021. Jatkossa uusia asiakkaita ei enää laiteta jonoon, vaan he saavat kiireettömissä asioissa ajan suoraan hammaslääkärille. Ajat kuitenkin menevät joissakin hoitoloissa pisimmillään elokuulle 2022. 

– Jos olet ollut jonossa, etkä ole saanut kirjettä tammikuun loppuun mennessä, kirje on eksynyt matkalla. Silloin voit suoraan ottaa yhteyttä ajanvarausnumeroon. Pyydämme siis asiakkailtamme yhteistyötä, jotta kaikki ajat saadaan osoitetuksi tarvitsijoille ja jono puretuksi, Tuppurainen toivoo. 

Kiireellisissä asioissa asiakas saa ajan aina kiireettömiä tilanteita nopeammin hoidon tarpeen arvion mukaisesti. Kiireellinen ajanvaraus palvelee arkisin kello 8–16 numerossa 014 266 0126. Muina aikoina kiireellisissä tilanteissa soitetaan yhteispäivystyksen numeroon p. 116 117.  

Koronaoireisena siirrä aika matalalla kynnyksellä

Jos sinulla on koronavirukseen sopivia oireita, voit siirtää ajan soittamalla tai lähettää ajansiirtopyynnön verkossa.

Viikonloppu- ja ilta-aikojen peruminen

Tulethan hammashoitoon vain oireettomana.

Lisätiedot

Palvelupäällikkö Elina Tuppurainen, suun terveydenhuolto
p. 040 098 0718
elina.tuppurainen(at)jyvaskyla.fi