Hyppää pääsisältöön

22.11.2021

Taidemuseon jouluikkuna ilahduttaa Kauppakadulla liikkujia joulusesongin ajan jo seitsemättä kertaa. Jouluikkunan on ideoinut ja rakentanut aikaisempien vuosien tapaan jyväskyläläinen kuvataiteilija Jonna Suurhasko. Merry Art vol. 7 on nähtävillä taidemuseon ikkunassa 9.1.2022 saakka.
Kuva
Taidemuseon jouluikkuna

Tänä vuonna katselijoita viihdyttää satumainen eläinten joulusirkus. Sirkustirehtööri Sika ja tauolle nukahtanut Karhu ovat valmiina hurmaamaan tyylikkäissä asuissaan. Sirkusyleisölle on jo popcornit tarjolla ja myös ennustajan kristallipallo loimuaa ikkunan etualalla. Ikkunan toteutuksessa Suurhasko on jo vuosia hyödyntänyt kierrätysmateriaaleja sekä Jyväskylän kaupunginteatterilta lainattua rekvisiittaa. Yksityiskohtia on runsaasti, joten kannattaa käydä katsomassa jouluikkunaa paikan päällä!

Jouluikkuna houkuttelee astumaan sisään jouluiseen museokauppaan. Jouluinen pop up -myymälä taidemuseon museokaupassa 19.11.–23.12. innostaa tekemään uniikkeja hankintoja pukinkonttiin. Myymälästä löytyy paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten monipuolisia tuotteita sekä itselle että lahjaksi, kuten erilaisia koruja, pannunalusia, joulukuusenkoristeita, muistoalbumeita, valokuvaprinttejä, kortteja ja muistikirjoja. Mukana on tuotteita Johanna Pahalahdelta, Kirsi Neuvoselta, Kirsi Lähteeltä, Pauliina Pirttiaholta, Piippa Mutikaiselta ja Decocutilta. Museokauppa on auki taidemuseon aukioloaikoina ti–su klo 11–18. Joulukuussa on myös Kauppakeskiviikot 1.12., 8.12., 15.12. ja 22.12., jolloin taidemuseo on keskiviikkoisin avoinna poikkeuksellisesti klo 20 saakka.

Joulukausi huipentuu jouluiseen taidebasaariin lauantaina ja sunnuntaina 11.-12.12. Myynnissä on mm. grafiikan vedoksia, maalauksia, koruja, pienoisveistoksia, kortteja, kodin sisustustuotteita, kirjoja sekä musiikkitallenteita. Perinteisesti taidebasaariin on vapaa pääsy.  

Jyväskylän taidemuseo ja museokauppa
Kauppakatu 23
avoinna ti-su 11-18, sekä joulukuun kauppakeskiviikkoina kello 20 saakka