Hyppää pääsisältöön

20.11.2021

Kulttuuriaitan lastenkulttuuripalkinto 2021 myönnettiin tänä vuonna TaidePiiLO ry:lle. Seudullisesti toimiva lastenkulttuurin yhteistyöverkosto Kulttuuriaitta jakaa joka toinen vuosi lastenkulttuuripalkinnon toimijalle, joka on merkittävästi edistänyt lastenkulttuurin toteutumista ja taidekasvatusta Keski-Suomessa. Palkinto jaettiin nyt neljännen kerran. 
Kuva
Vauva, äiti ja isosisko ihmettelemässä taideteosta.

 

Palkinnon suuruus on 1 000 euroa ja se luovutettiin Lasten oikeuksien päivänä 20.11. Kulttuuritalo Villa Ranassa osana Lapsen oikeuksien päivän tapahtumaa. 

TaidePiiLO tuottaa innovatiivista taidekasvatusta

TaidePiiLO taaperoille ry on keväällä 2015 perustettu yhdistys, joka tarjoaa lapsille perheineen laadukasta opetusta ja toimintaa sekä yllätyksellisiä ja monitaiteisia tapahtumia. Palkinnon perusteluissa korostetaan TaidePiiLO ry:n innovatiivista ja moniulotteista työtä, jonka tuloksena on syntynyt uusia monipuolisia, vuorovaikutteisia ja osallistavia toimintatapoja taidekasvatukseen. Erityisesti huomioitiin yhdistyksen vauvaikäisille suunniteltu tarjonta: Taideteltassa, VauvaTuutissa ja Vauvan vinkkeli -taidenäyttelyssä tarjotaan vauvaperspektiivistä aistivirikkeitä värien, muotojen, valojen ja äänien kautta. TaidePiiLO järjestää myös aikuisille suunnattuja koulutuksia taiteen mahdollisuuksista tukea lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta. Yhdistys toimii sekä Keski-Suomen alueella että valtakunnallisesti. TaidePiiLOn jäsenet ovat Mari Hautala, Heta Hämäläinen, Maria Poikonen ja Johanna Muhonen.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi tiedusteltiin verkkolomakkeella syys-lokakuun aikana. Lopullisen päätöksen palkinnon saajasta teki Kuttuuriaitan ohjausryhmä, jossa on edustajat yhdeksästä Keski-Suomen kunnasta. Palkinnon yleisperusteluissa korostetaan taiteen ja kulttuurin merkitystä lasten itseilmaisulle sekä toimintatapoja, joiden avulla lastenkulttuurin ja taidekasvatuksen merkitys erityisesti korostuu.

Lasten gaalaillassa tunnelma oli katossa

Lapsen oikeuksien päivän juhla 20.11. Villa Ranassa oli Huhtasuon, Kortepohjan ja Lohikosken koulujen 5-6 -luokkalaisten oppilaiden suunnittelema ja lapset itse vastasivat niin juhlapuheesta kuin illan juontamisesta. Hyvästä tunnelmasta ja hauskanpidosta pitivät huolen Kruuvaus-bändi, Kolmekuutoset, Duo Voimaeläin, koulutaiteilija Laura Piston viirityöpaja sekä laulavat sisarukset Aino ja Noora.

Lisätietoja: 
koordinaattori Marjo Tiainen-Niemistö, p. 040 736 4328, marjo-tiainen.niemisto(at)jyvaskyla.fi 

www.jyvaskyla.fi/kulttuuriaitta