Hyppää pääsisältöön

19.11.2021

Viitaniemen liikuntapuiston uusi päärakennus on valmistunut syksyn 2021 aikana. Liikuntapuiston palvelut paranevat uuden päärakennuksen käyttöönoton myötä. Viitaniemen liikuntapuiston viralliset avajaiset järjestetään yleisöluistelun yhteydessä keskiviikkona 1.12.
Kuva
Luistelija luistelemassa Viitaniemen liikuntapuistossa

 

Liikuntapääkaupunki Jyväskylän olosuhteet kehittyvät jatkuvasti. Syksyllä käyttöönotettu Viitaniemen päärakennus parantaa liikuntapuiston käyttäjien ja tapahtumajärjestäjien palveluita Viitaniemen alueella. Uusi päärakennus on kooltaan 736 m². Rakennuksesta löytyy kahdeksan erilaisille käyttäjäryhmille tarkoitettua pukutilaa sekä seurakäytössä olevia toimisto- ja varastotiloja.

Rakennuksen sisätiloihin on valmistunut kahvio- sekä monitoimitila, joka mahdollistaa ottelu- ja tapahtumajärjestämiseen paremmat olosuhteet sekä niiden kehittämisen. Siirtoseinällä eroteltaviin tiloihin mahtuu parhaimmillaan yhteensä 70 henkilöä. Rakennukseen on valmistunut myös kaksi erillistä inva-WC-tila. Liikuntapuiston parkkialuetta on laajennettu.

Uudistetun liikuntapuiston virallisia avajaisia vietetään keskiviikkona 1.12.

Viitaniemen liikuntapuiston viralliset avajaiset tullaan järjestämään keskiviikkona 1.12. klo 18 alkaen yleisöluistelutapahtuman yhteydessä. Koko perheen liikuntatapahtuman ohjelmassa on yleisöluistelun lisäksi joulunajan henkeen sopivaa ohjelmaa sekä Viitaniemen ja Viitaniemen liikuntapuiston alueen kehitystä käsittelevä näyttelyn ja videon ensiesitys.

Tarkempi aikataulu ja ohjelma tiedotetaan myöhemmin. Avajaistapahtuman jälkeen näyttely jää pysyvästi Viitaniemen päärakennuksen tiloihin. 

Viitaniemen liikuntapuistoa on kehitetty usean vuoden ajan

Uusi päärakennus on osa Viitaniemen liikuntapuiston kehittämishanketta, joka alkoi vuonna 2013 tekojääradan laitteiston peruskorjauksella sekä kumihiekkatekonurmikentän asentamisella. Tämän jälkeen liikuntapuistoon on rakennettu selostamorakennus, huoltorakennus ja katsomo. Uuden päärakennuksen rakennushanke alkoi vanhan rakennuksen purkamisella toukokuussa 2020.  

Viitaniemen liikuntapuiston alue on osa Museoviraston 2009 inventoinnin mukaista valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä.

Viitaniemen liikuntapuistoa käyttävät alueen lukuisat koulut ja oppilaitokset, urheiluseurat sekä omatoimiliikkujat. Päärakennuksen sisätilojen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota tiloissa liikkumisen helppouteen ja selkeyteen sekä esteettömyyteen.

Viitaniemen liikuntapuiston rakennuttamista vastasi PH-Rakennuttajapalvelu Oy. Pääsuunnittelijana toimi Ari Kautto Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä Oy:stä.

Viitaniemen liikuntapuisto

Käyntiosoite: Kisakatu 18, 40720 Jyväskylä


Lisätietoja

Palveluesimies Markku Kautto
p. 050 588 2424, markku.kautto[a]jyvaskyla.fi

Vastaava liikuntapaikanhoitaja Heikki Leppänen
p. 050 4347147, heikki.leppanen[a]jyvaskyla.fi

Kunnossapitorakennuttaja Jouni Vilkman
p. 050 5276758, jouni.vilkman[a]jyvaskyla.fi

Kaupunginosa: