Hyppää pääsisältöön

18.11.2021

Kokouksen asioita ovat muun muassa uuden Kortepohjan päiväkotikoulun perustamisprosessin käynnistäminen, sivistyslautakunnan tehtäväalueen toimintasääntöön 1.12.2021 alkaen tehtävät muutokset sekä sivistyslautakunnan kevään kokousajoista päättäminen.
Kuva
Havainnekuva vuonna 2022 valmistuvasta Kortepohjan päiväkotikoulurakennuksesta

Kortepohjaan rakentuva uusi päiväkotikoulu tarjoaa yhtenäisen kasvu- ja oppimisympäristön 10 kk – 13-vuotiaille lapsille 

Sivistyslautakunnan esityslistalla lautakuntaa pyydetään esittämään kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle uuden Kortepohjan päiväkotikoulun perustamista. Elokuussa 2022 valmistuva päiväkotikoulu yhdistää Kortepohjan ja Kortesuon päiväkodit sekä Kortepohjan koulun toiminnot. Saman katon alle sijoittuvat myös Kortepohjan kirjasto sekä nuorisopalvelujen, lastenneuvolan, oppilashuollon, liikuntapalvelujen, kansalaisopiston ja Kylän Kattauksen toimintaa. Monipuoliset tilat tulevat olemaan muunneltavissa niin, että talon käyttö mahdollistuu aamusta iltaan eri ikäisille toimijoille. 
 
Uuden Kortepohjan päiväkotikoulun pedagogisen toiminnan suunnittelussa yhteisenä tavoitteena on, että talo kokoaa yhteen 10 kk – 13 –vuotiaat oppijat ja tarjoaa mahdollisuuden oppia yhdessä, rinnakkain ja vertaisiltaan oppien. Päiväkotikoulu tarjoaa kasvu‐ ja oppimisympäristön, jossa lapsi aloittaa opinpolkunsa varhaiskasvatuksessa ja siirtyy joustavasti esiopetukseen sekä perusopetukseen. Käytössä ovat yhteneväiset työtavat ja oppimisympäristöä sekä yhteisiä materiaaleja käytetään monipuolisesti ja joustavasti.  
 
Esityslista on luettavissa kokonaisuudessaan 
Päätöstiedote kokouksen asioista julkaistaan Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla torstaina 25.11.2021. 

Lisätietoja:  
sivistyspalveluiden toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 050 584 8987