Hyppää pääsisältöön

15.11.2021

Lasten taideparkki Kauppakeskus Sokkarilla on avoinna lauantaisin 20.11.-18.12. joulusesongin ajan. Taideparkkiin voi tuoda lapsen klo 10-15 välillä siksi aikaa, kun vanhempi käy tontun apulaisena ostosreissulla kaupungissa.
Kuva
Lapset istuvat lattialla katsomassa kosketusnäytöllistä Satuseinää

 

Sokkarin toisessa kerroksessa sijaitseva lapsiparkki on ilmainen ja sinne on mahdollista varata paikka etukäteen tai tulla ilman ajanvarausta, mikäli on tilaa. Parkissa järjestetään lastenhoitoa ja lapset voivat osallistua taidehetkiin, kuten muskareihin, satuhetkiin, jouluaskarteluun ja minikonsertteihin. Toiminta on tarkoitettu 1-10 -vuotiaille. 

Taideparkin Satuseinä houkuttelee kaikki mukaan

Taideparkkiin tulee vuorovaikutteinen Satuseinä, joka on iso kosketusnäytöllinen älyseinä. Seinän kautta lapset voivat sukeltaa suomalaisiin satumaisemiin ja ryhtyä taiteilijoiksi ”maalaamalla” seinälle vaikka lumisadetta tai revontulia. Sen kautta voi myös kuunnella musiikkia ja tarinoita. Satuseinä on avoinna yleisölle Taideparkin yhteydessä lauantaisin klo 10-15. Kun parkki on suljettu, Satuseinää pääsee pelaamaan yhdessä aikuisten kanssa ke-pe klo 13-18. 

Taideparkin ohjelma:

  • 20.11. Jyväskylän kansalaisopiston minikonsertteja
  • 27.11. Humakin Oranssi Myrsky -tapahtumaan liittyvää lastenohjelmaa, mm. askartelupaja
  • 4.12. Jyväskylän kansalaisopiston minikonsertteja ja Jamkin muskarit
  • 11.12. TaidePiiLOn Joulutaikoja ja joulutaiteiluja -työpaja ja Jamkin muskarit
  • 18.12. Pop up -kirjasto ja satuhetkiä 

Lisäksi Taideparkissa pystyy koko ajan rakentamaan Piparikatua, leikkimään luovia leikkejä ja pelaamaan Satuseinää. Päiväkohtainen ohjelma löytyy myös Lasten Lystin verkkosivuilta ja somekanavista.

Ennakkovaraukset Taideparkkiin kahta päivää ennen, to-pe klo 16 mennessä: p. 044 770 8508 (tekstiviesti/whatsapp). Kerro viestissä lapsen etunimi, ikä ja varauksen kesto (max 2h).

Taideparkin järjestäjinä toimivat Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö, Business Jyväskylä ja kulttuurilaitokset yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Lisätietoa Satuseinästä: https://musicfairytales.fi/satuseina/

Lisätietoja: kulttuurituottaja Päivi Kaski, kulttuuri- ja osallisuuspalvelut, p. 040 738 3450, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi
www.jyvaskyla.fi/lasten-lysti

Jyväs-Parkin kuudessa keskusta-alueen pysäköintitalossa 2 h ilmaista parkkiaikaa lauantaisin 29.1.2022 saakka klo 06-18 välillä. Hyöty käytettävissä etu Moovy-sovelluksella.