Hyppää pääsisältöön

12.11.2021

Kuva
Kolme nuorta pelaamassa pelikonsoleilla.

Mitä Jyväskylä tarkoittaa? Nuorisotyön yhteisötietokirja (toim. Tommi Hoikkala) vetää yhteen hitaasti sykkineen, mutta omintakeisen The Meaning of Jyväskylä (MoJ) Youth work practices in the Middle Finland -tutkimushankkeen (2015–2021). Julkistusseminaari järjestetään perjantaina 19.11. klo 9 – 12 Jyväskylän Veturitalleilla. Tilaisuutta voi seurata myös suoratoistona Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden YouTube-kanavalla.

Kirja on suunnattu kaikille nuorista ja nuorisotyöstä kiinnostuneille. Se myös avautuu opiskelun ja oman pedagogisen työn tutkimisen materiaaliksi, ajatusten ja ideoiden kuvittelun ja uusien näkökulmien yhteisen etsimisen välineeksi.

The Meaning of Jyväskylä (MoJ) oli Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen ja Nuorisotutkimusverkoston yhteistyöhanke, joka perustui kenttätyöhön ja tutkijoiden osallistumiseen paikallisen nuorisotyön käytäntöihin.  

Ohjelma (muutokset mahdollisia):

Avaus: Mikko Maasola & Tommi Hoikkala
Mitä nuorisotyö tarkoittaa Jyväskylässä?
-    kaupunginjohtaja Timo Koiviston, nuorisopäällikkö, KT Katariina Soanjärven ja tutkimusprofessori, emeritus (VTT, dos) Tommi Hoikkalan trialogi. Vetäjänä Mikko Maasola 
Kirjoittajapaneeli:
-    Ismael Sheikh Musse, Niina Ojanperä, Panu Räsänen, Pauliina Lahtinen, Jorma Nieminen, Marja-Sisko Kataikko ja Esa Linna. Vetäjänä Mikko Maasola.
Mitä opin Jyväskylästä viiden vuoden hidastaipaleen aikana?
-    Tommi Hoikkala
Kommenttiraati:
-    Nuorisopalvelupäällikkö Merja Nordling (Espoon kaupunki) ja vastaava tutkija Tomi Kiilakoski (Nuorisotutkimusverkosto) 
Taidetyöpajan Vola-pajan bändi esiintyy.

Tilaisuuden järjestävät Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut ja Nuorisotutkimusverkosto.

Mitä Jyväskylä tarkoittaa? -teos

Mitä Jyväskylä tarkoittaa? -teos (446 s., toim. Tommi Hoikkala) tulee myyntiin Nuorisotutkimusseuran verkkokauppaan lähempänä tilaisuutta. Teoksesta keskustellaan myös Jyväskylän kirjamessuilla lauantaina 20.11. klo 11. Esiintymässä Tommi Hoikkala ja Katariina Soanjärvi.

Ilmoittautumisaikaa keskiviikkoon 17.11. asti 

Ilmoittautumisaikaa julkistustilaisuuteen on jatkettu. Ilmoittautumiset osoitteeseen marjukka.hujanen@jyvaskyla.fi keskiviikkoon 17.11. klo 15 mennessä. Ilmoita samalla myös mahdollisista ruokavalioista ja allergioista.
 

Lisätiedot: 

Tommi Hoikkala
tutkimusprofessori, emeritus (VTT, dos.)
Nuorisotutkimusseura
p. 040 542 5446
tommi.hoikkala@nuorisotutkimus.fi

Katariina Soanjärvi
nuorisopäällikkö, KT
Jyväskylän kaupunki
p. 050 350 7939
katariina.soanjarvi@jyvaskyla.fi