Hyppää pääsisältöön

12.11.2021

Jyväskylän taidemuseossa järjestettävä 16. kansainvälinen grafiikkatriennaali Graphica Creativa haki avoimella haulla teoksia ensi syksyn triennaalinäyttelyyn. Haku oli avoinna 1.9.–15.10.2021.
Kuva
Aaltoilevista viivoista koostuva pallo

Kansainvälinen haku tavoitti taiteilijoita ympäri maailman. Määräaikaan mennessä näyttelyyn tuli 410 hakemusta 69 maasta.


Triennaalin teemana vuonna 2022 on Untold Artist’s Stories ja haussa etsittiin teoksia, joista on tullut erityisen tärkeitä taiteilijoille itselleen. Hakijoita pyydettiin myös kertomaan, miksi juuri kyseinen teos on tärkeä.


– Haussa yllätti ja ilahdutti hakijoiden iso joukko sekä hakemusten monipuolisuus. Taiteilijalle läheinen ja merkityksellinen aihe, esimerkiksi yhteiskunnallisiin teemoihin liittyvä, oli monessa hakemuksessa tehnyt teoksesta hänelle tärkeän. Myös oman elämän ja perheen tapahtumat olivat vaikuttaneet siihen, että tietystä teoksesta oli tullut taiteilijalle itselleen erityinen, kertoo triennaalin kuraattoritiimin jäsen Jukka Partanen.


Näyttelyyn valitut taiteilijat julkaistaan tammikuussa 2022. 


16. Graphica Creativa järjestetään Jyväskylän taidemuseossa 17.9.2022–15.1.2023. Graphica Creativa on pohjoismaiden vanhin ja maamme ainoa säännöllisesti järjestettävä kansainvälinen taidegrafiikkanäyttely. Näyttelyä on järjestetty Jyväskylässä vuodesta 1975.