Hyppää pääsisältöön

29.10.2021

Kuva
neljä opiskelijaa istuu Jyväskylä-kirjaimilla satamassa. Kuva Tero Takalo-Eskola
Onnittelut erinomaisesta opiskelupaikan valinnasta, sinä Jyväskylässä opintosi aloittanut! Jyväskylässä on erinomaiset edellytykset opiskeluun ja opiskelijaelämään: olemmehan liikuntapääkaupunki, meillä tapahtuu jatkuvasti ja kaikkialle pääsee vartissa pyörällä. 

Huomaat pian, että opiskelijoita tässä kaupungissa riittää. Itse asiassa lähes joka kolmas jyväskyläläinen on opiskelija!

Päätimmekin kysyä teiltä opiskelijoilta, mikä tekee Jyväskylästä erinomaisen opiskelijakaupungin.

  • Teemu, tradenomiopiskelija:

Pari juttua tulee mieleen, joista ekana hyvät liikuntamahdollisuudet. Itse tykkään pyöräillä rantaraitilla ja nyt kesällä ollaan käyty opiskelukavereiden kanssa frisbeegolfia pelaamassa. Toinen juttu on kaupungin tunnelma. Mun mielestä Jyväskylässä on jotenkin lämminhenkinen fiilis ja ihmisillä ei ole ihan niin kiire kuin monissa isommissa kaupungeissa.

  • Nelli, musiikkitieteiden opiskelija:

Jyväskylä on sopivan kompaktin kokoinen kaupunki! Ei tämä mikään iso kaupunki ole, mutta ei myöskään pieni. Kaikki on pyöräilymatkan päässä. Mun mielestä on plussaa, että kun käy keskustassa, niin aina kohtaa tuttuja. Luonto on vahvasti läsnä koko ajan: kaupunki on järvien välissä ja metsää löytyy kaikkialta ympäriltä. Niin ja onhan Jyväskylä aika keskellä Suomea, eli ei ole pitkä matka minnekään.  

  • Jarkko, tietotekniikan opiskelija:

Opiskelen vasta ensimmäistä vuotta, eli nämä koronasulut, opiskelukiireet ja laiskuus on vähän rajoittaneet opiskelukokemusta, mutta kyllä täällä on hyvät puitteet kaikelle. Lähes kaikkialla on opiskelija-asuntoja- ja ravintoloita, ja muutenkin kaupunki on rakennettu opiskelijoiden ehdoilla. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin, oli kyse mistä tahansa. On tämä kaupunki yllättänyt aika positiivisesti. 

Tutustu kaupunkiin ja laita kanavat seurantaan

Opinnot on huomattavasti mukavampi aloittaa, kun tiedät mitä ympärilläsi tapahtuu. Kannattaakin heti alkuun laittaa ainakin kaupungin somekanavat (@jyvaskylankaupunki) sekä oman korkeakoulusi kanavat seurantaan. 

Lisäksi kaupungin sivuilta löytyy valtavasti tietoa esimerkiksi harrastusmahdollisuuksista, liikunnasta, kulttuurista ja asumisesta.

Löytämisen iloa ja valtavasti onnea opiskelupaikasta!