Hyppää pääsisältöön

29.10.2021

Jyväskylän kaupungin ohjattujen liikuntapalveluiden kevään 2022 liikuntatarjonnasta löytyy harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille. Kevään ohjatun liikunnan kausi käynnistyy 10.1.2022 ja päättyy 29.4.2022. Syksyllä 2021 liikuntaryhmissä mukana olleiden asiakkaiden ei tarvitse ilmoittautua erikseen mukaan kevään liikuntaryhmiin, vaan he siirtyvät ryhmiin automaattisesti.
Kuva
Nuoret heittelee palloa ulkona

Ennakkoilmoittautuminen kevään liikuntaryhmiin ja -kursseille avautuu maanantaina 1.11. klo 8.00. Ilmoittautuminen kevään 2022 ohjatun liikunnanpalveluihin tapahtuu ensisijaisesti sähköisen Hellewi-ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Ilmoittautumisen voi myös tehdä puhelimitse soittamalla terveyttä ja hyvinvointia edistävien liikuntapalveluiden puhelinnumeroon. Toimintaan voi tulla mukaan koko kevään ajan. Ilmoittautumisohjeet ohjatun liikunnan palveluihin löytyvät liikuntapalveluiden verkkosivuilta.

Liikunnallista toimintaa lapsille, nuorille ja perheille  

LiikuntaVeturi ja LiikuntaLaturi tarjoavat maksutonta liikuntaa lapsille ja nuorille. Vapaita paikkoja on vielä reilusti muun muassa Veturin sporttimix-ryhmissä sekä futsalryhmässä. Vapaita paikkoja ryhmiin voi kysyä kauden aikana.  

LiikuntaLaturin 10 v juhlavuoden kunniaksi 13–19-vuotiaat pääsevät 4 eurolla hyppimään Trampolin Park Jyväskylään 8.11.-21.11.2021 välisen aikana. Varaa paikkasi Trampolin Parkin verkkosivuilta ja kirjoita varausjärjestelmässäviesti työntekijälle “LiikuntaLaturi 10 vuotta”. Keväällä LiikuntaLaturin ohjelmassa alkaa cheerleadingin kokeilukerrat keskiviikkoisin klo 17–18.  

Hyppää ja hymyile lajikokeiluryhmät ovat tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville alakouluikäisille lapsille. Ryhmissä kokeillaan eri liikuntalajeja soveltaen. Kevään liikuntalajit ovat tammikuussa hiihto, helmikuussa laskettelu, maaliskuussa sulkapallo, huhtikuussa taekwondo ja toukokuussa frisbeegolf. Kevään ryhmissä on vielä hyvin tilaa. Ennakkoilmoittautuminen välttämätön. 

Ilmoittautuminen lasten kevätkauden uimakouluihin alkaa myös 1.11. klo 8.00. Tarjolla on monipuolisesti ryhmiä eri taitotasoisille lapsille ja perheille, kuten varhaistaito- ja alkeisryhmiä sekä aikuinen-lapsi-ryhmä. 

Aikuisille kursseja selän hyvinvoinnin edistämiseen ja painonhallintaan  

Viiden kerran mittaiset Selkäkurssit starttaavat tammikuussa AaltoAlvarissa ja Wellamossa. Selkäkurssi on tarkoitettu heille, joilla on selkävaivoja tai haluavat ennaltaehkäistä niiden syntymistä. Selkäkurssilla opetellaan liikkeitä, jotka parantavat keskivartalon lihaskuntoa ja hallintaa sekä vahvistavat selkärangan tukilihaksia.  

Aikuisille, jotka etsivät keinoja painonhallintaan, on tarjolla kaksi Kilokaartin® 15 kerran starttikurssia. Tavoitteena on, että starttilaiset löytäisivät kipinän liikunnan lisäämiseen ja painonpudotukseen sekä keinoja niiden toteuttamiseen. Startit koostuvat eri teemoja sisältävistä ryhmäkerroista ja keskustelukerrasta ravitsemusterapeutin kanssa ravinnon merkityksestä painonhallinnassa. Starttilaisilla on mahdollisuus myös kehonkoostumusmittaukseen sekä maksuttomaan henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaan, mikä tukee tavoitteita kohti pysyvää elämäntapamuutosta.  

Aikuisille on tarjolla uimaopetuksen alkeis- ja alkeisjatkokursseja. Alkeisuintikurssi on tarkoitettu uimataidottomille aikuisille, joilla voi olla taustalla vedenpelkoa. Alkeisjatkokurssin tavoitteena on vahvistaa alkeisuimataitoa ja oikeanlaisen uintitekniikan oppiminen. Molemmilla kursseilla opetus tapahtuu matalassa altaassa. 

Kuntosaliharjoittelu alkuun työikäisille ja senioreille suunnatuilta starttikursseilta 

Lihasmassa ja -voima vaikuttaa merkittävästi arjen toimintakykyyn. Voimaharjoittelulla voidaan lisätä lihasten voimaa hyvin myöhäiselläkin iällä. Kuntosaliharjoittelu sopiikin kaikenikäisille ja -kuntoisille aikuisille. Kuntosaliharjoittelun aloittaminen on helppoa ja turvallista kuntosalin starttikursseilla, missä tutustutaan laitteiden käyttöön ja harjoittelun perusteisiin. 

 Keväällä työikäisillä on mahdollisuus osallistua kuntosaliharjoittelun kolmen kerran pikastartti-kursseille AaltoAlvarissa ja Wellamossa. Kurssilaiset saavat peruskuntosaliohjelman harjoittelun tueksi.  

Kuntosaliharjoittelun aloittaville senioreille viiden kerran starttikursseja   

Viiden kerran starttikurssit järjestetään AaltoAlvarissa ja Kuokkalan Graniitissa. Kurssilla laaditaan jokaiselle henkilökohtainen harjoitteluohjelma. Kursseilta saadun asiakaspalautteen mukaan senioriharjoittelijat ovat olleet harjoittelun tasoon, opastukseen ja kurssin sisältöön tyytyväisiä. Harjoittelua on pidetty myös turvallisena koronatilanteesta huolimatta.   

Liikuntaryhmissä ja -kursseilla noudatetaan ajantasaisia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Jyväskylän kaupungin antamia ohjeistuksia koronatilanteen mukaisesti. Ohjeistukset ja koronaviruksen vaikutukset Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluihin löytyvä liikuntapalveluiden verkkosivuilta.

Liikuntapalvelujen aikataulut ja yhteystiedot   

Ohjattujen liikuntaryhmien toimintakausi 30.8.–18.12.2021 ja 10.1.–30.4.2022.  Ryhmät eivät kokoonnu itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 eivätkä pääsiäisenä 15.–18.4.2022. Ohjatussa liikunnassa on poikkeusaikataulu viikoilla 42 ja 9. 

Liikuntapalvelujen asiakkaat kuuluvat Jyväskylän kaupungin järjestämässä toiminnassa ryhmätapaturmavakuutuksen piiriin. Liikuntapalvelut pidättää oikeuden muutoksiin.  

Ilmoittautuminen  

Hellewi-ilmoittautumisjärjestelmän 

Vello-varausjärjestelmä 

Terveyttä ja hyvinvointia edistävät liikuntapalvelut  
p. 014 266 0179, ohjattu.liikunta@jyvaskyla.fi  


Lisätietoja  

Senioriliikunnan vastaava liikunnanohjaaja Lotta Lepoaho  
p. 050 311 8915, lotta.lepoaho[a]jyvaskyla.fi  

Terveysliikunnan vastaava liikunnanohjaaja Elina Oinonen  
p. 050 312 5423, elina.oinonen[a]jyvaskyla.fi  

Lasten ja nuorten liikunta, liikunnanohjaaja Alejandro Ylönen 
p. 050 311 8562, alejandro.ylonen[a]jyvaskyla.fi