Hyppää pääsisältöön

18.10.2021

Maansiirtotöiden takia linja-autojen jättöpysäkki on siirretty viereisen alakoulun eteen. Lisäksi pyörä- ja jalankulkuliikenne on ohjattu kulkemaan kiertoreittiä pitkin.
Kuva
AaltoAlvarin etuovi

Vesiliikuntakeskus Aalto Alvarin kylpyläosaston peruskorjauksen ja laajennuksen yhteydessä tehtävät maanrakennustyöt ja aluetekniikan siirtäminen ovat käynnistyneet. Alueella tehtävät työt ovat alkaneet jätevesiviemärien ja vesijohdon siirtämisellä, joiden tekemistä varten alueella on käynnistetty kaivaustoimenpiteet. Siirtotöiden aikana alueella työskentelee ja liikkuu kaivinkone sekä muita maansiirtokoneita. Käynnistyneiden maanrakennus- ja siirtotöiden takia AaltoAlvarin ympäristöä on rajattu työmaa-aidoin.

Työmaa-alue on rajattu niin, että nykyinen linja-autojen kääntöpaikka jää työmaa-aitojen sisäpuolelle. Nykyinen kääntöpaikka ei ole käytössä 18.10.2021 alkaen ja linja-autoille tarkoitettu jättöpaikka siirtyy Normaalikoulun alakoulun eteen. Jättöpysäkin sijainnin siirtymisen takia alakoulun edessä oleva suojatie joudutaan sulkemaan turvallisuussyistä. Vesiliikuntakeskuksen kohdalla oleva suojatie on normaalisti käytössä. 

Pitkäkadun ja Keskikadun risteyksen sekä alueen kevyenliikenteenväylien kautta tapahtuva jalankulku ja pyöräily on ohjattu kulkemaan kiertoreittiä pitkin. Köyhälammen suunnasta tuleva pyörä- ja jalankulkuliikenne ohjataan kulkemaan työmaa-aidoin rajattua kevyenliikenteen väylää pitkin Keskikadulle. 

Työmaan käynnistyminen vaikuttaa alueen kevyeen liikenteen väylään ja siellä liikkuviin. Kaikista työmaan ja katualueen aiheuttamista muutoksista sekä alueen rajauksista tiedotetaan liikennemerkkien ja opasteiden avulla. Työmaa-alueen läheisyydessä liikkuvia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta ja noudattamaan alueelle sijoitettuja opasteita. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa käyttää muita kevyenliikenteenväyliä ja välttää työmaa-alueen läheisyydessä kulkemista.

 Vesiliikuntakeskus Aalto Alvarin kylpyläosaston peruskorjauksen ja laajennuksen pääurakoitsijana toimii YIT Suomi Oy. Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin kylpyläosaston peruskorjauksen ja laajennuksen rakennuttamisesta vastaa Jyväskylän kaupungin tilapalvelut. Hanke valmistuu vuoden 2024 aikana.

Lisätietoja:

Palveluesimies Minni Ukonsaari 
p. 050 3118282, minni.ukonsaari[a]jyvaskyla.fi 

Projektipäällikkö Tuomas Kuronen
p. 050 514 6221, tuomas.kuronen[a]jyvaskyla.fi