Hyppää pääsisältöön

15.10.2021

Lutakonpuiston uusi esteetön liikunta- ja leikkipaikka avataan asukkaiden käyttöön juuri ennen syyslomaa. Alueen leikki- ja kuntoiluvälineet sopivat myös monille erityisryhmille. Puisto avataan perjantain 15.10. aikana.
Kuva
Ulkokuntosalin liikuntavälineitä, taustalla kerrostaloja

 

Asukkaat pääsevät kokeilemaan liikunta- ja leikkipaikan uusia välineitä perjantai-illasta lähtien. Rantaraitin varrelle Lutakonpuistoon valmistunut kokonaisuus muodostuu ulkokuntosalista ja leikkialueesta, joiden suunnittelussa on huomioitu esteettömyys. Välineet on sijoiteltu väljästi, ja ne soveltuvat myös erityisryhmille ja apuvälineiden kanssa käytettäväksi. Alueen pinta on hiekkatekonurmea, joten harjoittelupisteille pääsee esteettömästi. Suunnitteluratkaisuissa on hyödynnetty asukkailta kerättyä palautetta.

Rakentamisen yhteydessä alueelle on toteutettu myös Sadepilvi-taideteos, joka pidetään huputettuna avajaisiin asti.

Viralliset avajaiset keskiviikkona 27.10.

Puiston viralliset avajaiset tullaan järjestämään keskiviikkona 27.10. klo 14 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa opastettua liikuntaa ja Sadepilvi-taideteoksen julkistaminen. Tarkempi aikataulu tiedotetaan myöhemmin.

Lutakonpuiston liikuntapaikka on osa Rantaraitilla sijaitsevaa Suomen suurinta ulkokuntosalikokonaisuutta sekä Kehä Vihreää, ydinkeskustaa kiertävää viheralueiden kokonaisuutta.
 

Lisätiedot:
Viherrakennuttaja Timo Mattila, p. 050 599 1285, timo.mattila[at]jyvaskyla.fi
 

Kaupunginosa: