Hyppää pääsisältöön

15.10.2021

Koronanäytteenottoon pääsee vain ajanvarauksella. Ajan saa maanantaista alkaen joko täyttämällä netissä Omaolon oirearvion tai soittamalla puhelinpalveluun. 
Kuva
Lapsi maski kasvoillaan menossa koronatestiin Killerin ovella.

Jyväskylän kiihtyneen koronatilanteen takia koronajäljityksen toimintaa varmistettiin noin viikko sitten siirtämällä Killerin koronanäytteenoton henkilökunta tilapäisesti jäljitystyöhön. Tässä poikkeustilanteessa Omaolon oirearvio ei pystynyt antamaan näytteenottoaikoja. 

Nyt kaupungin oma näytteenotto aukeaa 18.10. maanantaina. Samalla Omaolosta alkaa taas saada myös ajan, jos oirearvio osoittaa, että asiakkaan oireet ovat lieviä. Jos oireet tai asiakkaan muut riskitekijät vaativat tarkempaa tutkimista, Omaolo ei avaa ajanvarausta testiin, vaan ohjaa soittamaan neuvontanumeroon.

Maanantaista alkaen Killerin näytteenottopisteelle asiakkaat ohjautuvat Omaolo-palvelusta. Puhelimitse näytteenottoaikaa varaavat saavat ajan kaupungin ulkoiselle, palvelun tarjoavalle kumppanille.  

Ajanvarauksen numero on 014 266 0133, ja se on toiminnassa maanantaista perjantaihin kello 8–16 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 9–15. Muina aikoina palvelee keskitetyn päivystyksen neuvontanumero 116 117. 

Omaolo-palvelun löydät osoitteesta https://www.omaolo.fi/
 

Lisätiedot

  • palveluesimies Mirva Molkkari, p. 050 368 0350 tai sovellusasiantuntija Helka Kolari, p. 050 3118759