Hyppää pääsisältöön

15.10.2021

Jyväskylän kaupunki ja Kankaan kehitysyhtiö järjestävät yleisen arkkitehtuurikilpailun Kankaan pohjoisosan asuinalueen suunnitelmasta. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn ja Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARKin kanssa.
Kuva
Kankaan Suvannon arkkitehtuurikilpailun suunnittelualueen kuva

Kilpailutehtävänä on suunnitella laadukas ja viihtyisä Kankaan Suvannon asuinalue Tourujoen rannalle, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan entisen paperitehtaan pohjoispuolelle. Kilpailun tehtävänä on vehreän ja sään ääri-ilmiöt huomioivan asuinympäristön suunnittelu kaupunki- ja maisema-arkkitehtuurin keinoin. Kilpailussa etsitään innovatiivisia ratkaisuja tiiviille asuinalueelle huomioiden Kankaan kehittämisteemojen käytännöt, kuten yhteispihat ja keskitetyt pysäköintiratkaisut. Sään ääri-ilmiöt, kuten rankkasateet ja helteet, tulee huomioida suunnitelmissa. 

Kilpailun tavoitteena on löytää asuinalueen suunnitelma, jonka ideoita ja ratkaisuja tarkentaen laaditaan alueen asemakaava ja viihtyisä asuinalue noin 450 – 550 tulevalle Kankaan asukkaalle. Kilpailu on käynnissä 15.10.2021 – 14.1.2022. Helmikuussa työt tulevat nähtäville kilpailun verkkosivuille ja niitä pääsee kommentoimaan sähköisesti. Kilpailun voittaja ratkeaa kevättalvella.   

Arkkitehtuurikilpailut ovat tärkeä osa Kankaan suunnittelua. Edellinen yleinen arkkitehtuurikilpailu pidettiin vuonna 2016 Kankaan sydänkortteleista. 

Kilpailun verkkosivut löytyvät täältä: www.jyvaskyla.fi/kangas/suvanto

Kankaan Suvannon yleisen arkkitehtuurikilpailun järjestää Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Kankaan kehitysyhtiön kanssa. Kehitysyhtiön osakkaita ovat Skanska Talonrakennus Oy, YIT Suomi Oy ja Jyväs-Parkki Oy. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn ja Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARKin kanssa. 

Lisätiedot:

Virva Hannula, kaavoitusarkkitehti, Jyväskylän kaupunki p. 050 312 5286, virva.hannula@jyvaskyla.fi
Kaisa Hirvaskoski-Leinonen, projektipäällikkö, Jyväskylän Kangas, Jyväskylän kaupunki p. 046 920 0971, kaisa.hirvaskoski-leinonen@jyvaskyla.fi
 

Lisätiedot:
Virva Hannula, kaavoitusarkkitehti
Jyväskylän kaupunki p. 050 312 5286, virva.hannula@jyvaskyla.fi

Asiasanat: