Hyppää pääsisältöön

13.10.2021

Tikan koulun ja Tikan päiväkodin korttelissa sijaitsevan yksityisen päiväkodin toimintaa halutaan laajentaa. Toiminnan laajentaminen edellyttää asemakaavamuutosta, joka on edennyt ehdotusvaiheeseen ja on nähtävillä 19.10.-2.11. välisen ajan.
Kuva
Havainnekuvassa valkoinen rakennus ja leikkipiha

Päiväkodin uudet toimitilat suunnitellaan toteutettavaksi puurakenteisina. Tavoitteena on tarjota varhaiskasvatuspaikka 80-90 lapselle. Kaavamuutoksen yhteydessä tarkastellaan myös pysäköinnin ja liikenteen järjestelyiden toimivuutta korttelissa. Keski-Suomen museo on arvioinut Tikan koulukokonaisuuden kulttuurihistoriallisesti paikallisesti merkittäväksi ja lisärakentaminen tulee sovittaa rakennettuun ympäristöön. Tikan koulun leikkipiha-alue, jolla kasvaa kookkaita puita, on kaavaehdotuksessa esitetty puustoisena säilytettäväksi piha-alueeksi.  

Toritie 22 ja 24:n asemakaavamuutosta esitellään kaikille avoimessa asukastilaisuudessa keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen. Linkki Teams-verkkokokouksena pidettävään tilaisuuteen löytyy kaavan verkkosivuilta. Tervetuloa!

Lisätiedot kaavamuutoksesta: kaavoitusarkkitehti Henriikka Keskinen, p. 050 442 3691, henriikka.keskinen@jyvaskyla.fi