Hyppää pääsisältöön

13.10.2021

Jyväskylän kaupunki kutsuu jälleen koolle asukkaita, luottamushenkilöitä ja kaupungin työntekijöitä yhteisiin keskustelutilaisuuksiin. Asuinalueiltoja järjestetään tänä syksynä Korpilahden, Palokan ja Tikkakosken alueilla.
Kuva
kaksi naista istuu tietokoneen äärellä


Asukastilaisuudet tunnettiin aikaisemmin iltakahveina kuntapäättäjien kanssa. Nimenmuutos tuli kuitenkin ajankohtaiseksi, kun tilaisuudet koronan vuoksi siirtyivät etäyhteyksin järjestettäviksi. Kokemukset kevään etäasuinalueilloista olivat rohkaisevia. Jokainen voi osallistua omalta kotisohvaltaan, mutta mahdollisuus vuorovaikutukseen säilyi. Myös illan ohjelma pystyttiin viemään läpi tiiviimmin.

Asuinalueillat ovat yksi tapa vahvistaa vuorovaikutusta asukkaiden, kaupungin työntekijöiden ja päättäjien kesken.

– Tilaisuuksia suunnitellaan yhdessä asukasyhdistysten kanssa. Valituista teemoista kuullaan alustukset ja lisäksi keskustellaan pienryhmissä alueen vahvuuksista ja kehittämisen kohdista, kertoo Antti Rajala osallisuuspalveluista.

– Illat on toteutettu niin, että kaikki pääsevät mukaan keskusteluhetkiin, joissa asioihin haetaan näkökulmia, mielipiteitä ja ideoita yhteisen ymmärryksen laajentamiseksi. Tilaisuuksista kertyvää tietoa hyödynnetään muun muassa kaupungin palvelujen kehittämisessä, Rajala jatkaa.

Kaavoitus, elinvoima-asiat ja liikuntapaikat puhuttivat edellisillä kierroksilla

Asukasillan luonteeseen kuuluu, että ensin käydään läpi edellisellä kerralla esille nousseet kärkiteemat. Ovatko asiat edenneet ja ratkenneet suotuisasti vai ovatko ne edelleen ajankohtaisia ja tarvitsevat toimenpiteitä. Korpilahdella pohdittiin kaksi vuotta sitten muun muassa alueen elinvoimaa ja kaavoitusta ja Palokassa keskusta-alueen kaavoitusta ja turvallista koulumatkaa. Tikkakoskella puolestaan oltiin huolestuneita kevyen liikenteen väylien kunnosta. Keskustelun pohjaksi voi tutustua edellisten iltakahvien muistioihin sekä vastausosioihin, jotka löytyvät asuinalueiltojen nettisivuilta.

Aikaisemmin illat järjestettiin suuraluejaon mukaan, mutta nyt alueet on jaettu pienempiin osiin Kotikulmat -Jyväskylän asuinalueet -jaon mukaisesti.

– Aluejakoa haluttiin pienentää ja asukasiltojen määrää kasvattaa. Ajatuksena on myös, että asuinalueilla vierailtaisiin uudelleen entistä nopeammalla syklillä, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaakko Selin.

– Jokainen asuinalue on erilainen ja toivonkin, että asukasilloissa nousisi esille niin kehittämisen kohteita alueella kuin myös vahvuuksia ja hyvin toimivia asioita – ovat ne suuria tai pieniä. Nehän eivät välttämättä ole tiedossa alueen kaikilla asukkaillakaan saati kaupungin työntekijöillä tai päättäjillä. Tule mukaan osallistumaan ja vaikuttamaan oman asuinalueesi kehittämiseen, Selin toivottaa kuntalaiset tervetulleiksi asukastilaisuuksiin.

Tilaisuudet toteutetaan etäyhteyksillä. Lisäksi alueille järjestetään “kisakatsomot”, jotka mahdollistavat osallistumisen mikäli ei ole mahdollisuutta etäyhteyteen. 

Asuinalueillat syksyllä 2021

Korpilahden asuinalueilta to 28.10. klo 18.00-19.30
- teemoina kaavoitus ja liikuntapalveluiden ajankohtaiset asiat
Ilmoittautuminen Korpilahden asuinalueiltaan 
(kisastudio Korpilahden yhtenäiskoululla, Kokkotie 20)

Palokan asuinalueilta to 18.11. klo 18.00-19.30
- teemoina Kylä Osku -hanke ja keskusta-alueen kaavoitus
Ilmoittautuminen Palokan asuinalueiltaan 
(kisastudio Palokan yhtenäiskoululla, Koivutie 5)

Tikkakosken asuinalueilta to 2.12. klo 18.00-19.30
- teemoina kaavoitus ja kevyen liikenteen asiat
Ilmoittautuminen Tikkakosken asuinalueiltaan 
(kisastudio Tikkakosken yhtenäiskoululla, Luonetjärvi-rakennus, Koulukatu 6)

Lisätietoja: 
-erikoissuunnittelija Antti Rajala p. 050 339 6423, antti.rajala(at)jyvaskyla.fi 
-osallisuuskoordinaattori Satu Altén p. 050 327 3144, satualten(at)jyvaskyla.fi

www.jyvaskyla.fi/osallistu/illat