Hyppää pääsisältöön

12.10.2021

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut, liikuntapalvelut ja kirjastopalvelut järjestävät syyslomalle tekemistä lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Liikuntavuoroja on 18.-24.10.2021 välisenä aikana tarjolla kaikenikäisille.
Kuva
Keltaiset vaahteranlehdet puussa.

Nuorisotilojen toimintaa sekä maksuttomia liikuntavuoroja lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille

Alakouluikäisille on tarjolla esimerkiksi kädentaitoleiri Palokan nuorisotilalla, väriaistipajoja 5-7 -vuotiaille (sekä aikuisille) Suomen käsityön museossa.

Ohjatun toiminnan lisäksi tarjolla on myös omatoimitekemistä, esimerkiksi LiikuntaVeturin omatoimista uintia 6-12-vuotiaille ja perheille uimahalli Wellamossa, avoimia ovia alakouluikäisille Kuokkalan, Tikkakosken, Keljonkankaan, Palokan, Vaajakosken ja Huhtasuon nuorisotiloilla sekä Mäki-Matin perhepuiston avointa toimintaa lapsille ja perheille. 

13-19 -vuotiaille LiikuntaLaturi tarjoaa omatoimisia uintivuoroja, keilailua ja kuntosalivuoroja. 13–29 -vuotiaat voivat kokeilla Veturitalleilla esimerkiksi magneettikalastusta, peliturnausta, leivontaa ja bingoa sekä kuvataiteen ja kädentaitojen kokeilemista.

Veturitalleilla ja Bostarilla ovet ovat avoinna 13–29 -vuotiaille syyslomalla tiistaista torstaihin. Alle 18-vuotiaiden avoimia ovia järjestetään Kuokkalan, Tikkakosken, Keljonkankaan, Palokan, Vaajakosken ja Huhtasuon nuorisotiloilla. 

Tarkemmat tiedot Jyväskylän kaupungin lomatoimintoja keräävältä Lomalokki-sivustolta

Kirjastosta lainaa lukemista, pelejä ja liikuntavälineitä

Lomalukemista, erilaisia pelejä ja liikuntavälineitä saa lomailoksi lainaan kaupungin kirjastoilta. Äänikirjoja, vaikka Ella-sarjan sekä sähköisiä lehtiä, kuten Koululaisen tai Demin voi lainata Keski-kirjastojen verkkokirjastosta. Lainaamiseen tarvitset Keski-kirjastokortin ja PIN-koodin.

Pääkirjastolla on Sanataideyhdistys Rapinan Kirjametsä-työpajoja, joissa suunnataan retkelle satumetsään. Taikakasvien paja 19.10. sopii yli 8-vuotiaille ja 21.10. Mystisen metsän iltatyöpaja nuorille.

Vuoroja skeittaukseen, skuuttaukseen, trialpyöräilyyn, luisteluun ja AaltoAlvarin hyppytelineille

Jyväskylän uusi skeitti- ja trialhalli on vihdoin saatu avattu täysmittaisesti harrastajille Gummerustalossa, (käynti tiloihin Vasarakatu 12 kautta). Hallissa järjestetään myös syyslomalla yleisövuoroja skeittauksen, skuuttauksen ja trialpyöräilyn harrastajille. Skeittauksen ja skuuttauksen yleisövuorot järjestetään torstaisin klo 17–20 ja sunnuntaisin klo 16–20. Trial-pyöräilyn harrastajat voivat varata vuoroja verkossa (myös lapsilleen tai huollettavilleen) eTimmi-varausjärjestelmässä. 
 
Kaikenikäisille tarkoitetut maksuttomat ja mailattomat yleisövuorot järjestetään Hippoksen alueen harjoitusjäähallissa ja Tikkakosken jäähallissa myös syyslomalla. Tikkakosken jäähallissa vuoro järjestetään keskiviikkoisin klo 15–16 ja Hippoksen harjoitusjäähallin 1-kaukalossa sunnuntaisin klo 11.15–12.15. 

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin 25 metrin altaalla on syyslomaviikon kunniaksi käytössä laajennetut hyppyajat. Laajennettuina hyppyaikoina yleisöllä on mahdollisuus päästä hyppimään 1, 3, ja 5 metrin telineiltä arkisin klo 12-18 ja viikonloppuna 10-18. Saman altaan matalassa päässä on mahdollisuus pelata koripalloa hyppyaikojen aikana.

Tarkemmat tiedot syysloman liikkumismahdollisuuksista liikuntapalvelujen loma-aikojen toiminta -sivulta.

Lisätiedot: 

Esa Linna (nuorisopalvelut)
viestinnän asiantuntija
p. 040 5568 726
esa.linna@jyvaskyla.fi

Tytti Tyrväinen (kirjasto)
viestinnän asiantuntija
p. 050 311 8839
tytti.tyrvainen@jyvaskyla.fi 
 
Noora Kakko (liikuntapalvelut)
suunnittelija
p. 050 4776787 
noora.kakko@jyvaskyla.fi