Hyppää pääsisältöön

11.10.2021

Liikuntapalveluiden etäliikuntapalvelut kasvavat kahdella viikoittaisella etäliikuntaryhmällä sekä Pysytään pystyssä -etästartilla.
Kuva
Liikunnanohjaaja ohjaa etäliikuntaryhmää kameran edessä

Kuluneen kevään ja kesän aikana Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjesti erilaisia senioreille, soveltavan liikunnan asiakkaille sekä työikäisille suunnattuja etäliikunnan ryhmiä kuusi kertaa viikossa. 23 viikon aikana etäliikuntaryhmissä liikutettiin yhteensä 6822 henkilöä. Kodin lisäksi liikuntaryhmiin osallistuttiin pienryhmissä asuintalojen yhteisissä tiloissa turvavälein. Muun muassa tietokoneen ruudun ääressä on jumpattu yhden tai useamman jumppaajan voimin, niin kodeissa kuin asuintaloissa. 

Etäjumpan suosio yllätti liikuntapalvelut myönteisesti ja suuren suosionsa takia etäjumppia on päätetty jatkaa. Asiakkailta tulleessa palautteessa todettiin, että etäliikuntaryhmät olivat helposti saavutettavissa, asuinpaikasta ja autottomuudesta huolimatta. Lisäksi ne henkilöt, jotka eivät halunneet osallistua tempoltaan vauhdikkaisiin jumppiin, kokivat osallistumiskynnyksen tarpeeksi matalana. Asiakkaat kokivat etäliikuntaryhmät mielekkäämmiksi, kuin etukäteen nauhoitetut jumpat.  

Kaudella 2021—2022 etäliikuntaryhmiä on tarjolla kahtena päivänä viikossa: 

  • Tiistaisin klo 12–13 Tasapaino- ja voimajumppa
  • Perjantaisin klo 12–13 Asahi/ tasapaino- ja venyttelyjumppa

Etäliikuntaryhmiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Mukaan voi liittyä etäliikunnan verkkosivuilta löytyvän linkin kautta. 

Lisäksi halukkailla on mahdollisuus osallistua etäjumppiin Lähitalojen tiloissa, keskustan Kortteli Klubilla ja Kankaan alueella sijaitsevalla Piippurannan Klubilla. Lähitaloissa etäliikuntaryhmä heijastetaan valkokankaalle.

Etäliikunnassa uutuutena Pysytään pystyssä -etästartti

Pysytään pystyssä -starttien joukkoon on lisätty etäosallistumismahdollisuus, Pysytään pystyssä -etästartti. Etästartilla keskitytään kuntosaleilla toimivien starttien tapaan tasapaino- ja alaraajojen voimaharjoitteluun, mutta harjoittelu tapahtuu kotona etäyhteyden välityksellä.

Etästartti-ryhmä järjestetään tiistaisin ja torstaisin, ja ryhmä kokoontuu yhteensä 20 kertaa. Ryhmään osallistuvat henkilöt pyritään testaamaan tasapaino- ja lihaskuntotestien avulla ennen ja jälkeen toimintaan osallistumista.

Pysytään pystyssä -etästarttiryhmä on tarkoitettu niille henkilöille, joiden kaatumisvaarariski on kohonnut ja heidän on hankalaa osallistua liikuntapaikoilla järjestettäviin Pysytään pystyssä -startteihin. Pysytään pystyssä -etästartti alkaa viikolla 43.

Ilmoittautuminen Pysytään pystyssä -etästarttiin tapahtuu ottamalla yhteytä puhelimitse tai sähköpostilla Lotta Lepoahoon.

Lisätietoja: 

Vastaava liikunnanohjaaja Lotta Lepoaho
p. 050 311 8915, lotta.lepoaho [a]jyvaskyla.fi