Hyppää pääsisältöön

11.10.2021

Tartuntataudeista vastaavan lääkärin yksiselitteinen viesti: hae koronarokote!
Kuva
Kaksi henkilöä kirjaston hiljaisessa tilassa työskentelemässä läppäreillä.

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmässä todettiin, että Jyväskylä on siirtynyt koronan kiihtymisvaiheeseen. Uusia tartuntoja todettiin viime viikolla 262 kappaletta ja sairaalahoito on kääntynyt kasvuun. Uusien tartuntojen suhteen ilmaantuvuus on nyt korkeimmalla tasolla koko epidemian ajalla ollen 281,2 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaavan lääkärin Ilkka Käsmän mukaan tautia ilmenee nyt ennen kaikkea rokottamattomalla väestöllä. Huolestuttavaa hänen mukaansa on se, että sairaalahoidossa on työikäistä väestöä. Rokotuksilla sairaalahoidolta eli taudin vakavalta muodolta olisi Käsmän mukaan voitu välttyä. Viesti asukkaille onkin yksiselitteinen.

- Rokotus tulee hakea, ellei siihen ole terveydenhuollollista estettä. Ja äärimmäisen harvalla on. Rokote on turvallinen ja maksuton. Joten jokaisen tulee kantaa vastuunsa ja hakea rokote, jotta tartunnat saadaan kuriin ja koko väestö suojattua ja siten päästään palaamaan normaaliin arkeen, Käsmä alleviivaa.

Rokotusstrategia muuttuu ja rokotukset viedään lähelle asukkaita

Rokotekäytäntöihin ollaan Jyväskylässä tekemässä muutoksia ja rokotuksia on tarkoitus viedä yhä enemmän pop up -rokotuksina esimerkiksi kauppakeskuksiin sekä tapahtumiin syyslomaviikosta (viikko 42) alkaen. Myös oppilaitosten yhteydessä pidettäviä koronarokotuksia jatketaan.

Tällä viikolla (viikko 41) rokotteita tarjotaan ilman ajanvarausta kaikille 12 vuotta täyttäneille joka arkipäivä kello 8.30–15 Killerin rokotusasemalla ja Uuraisten terveysasemalla. Gradian Viitaniemen kampuksella (Viitaniementie 1, tila C1.310 ja 3 krs.) rokotteita annetaan keskiviikosta perjantaihin kello 8.30–15.

Ensi viikolla matalankynnyksen rokotuspisteitä suunnitellaan ajanvarauksettomina kaupungin keskustaan sekä kauppakeskuksiin, mikäli sopivat tilat saadaan järjesteltyä. Rokotusjärjestelyistä tiedotetaan erikseen loppuviikon aikana.

Maskisuositus jatkuu – etätyösuositus päättyy 15.10.

Jyväskylässä jatketaan laajaa maskisuositusta, sillä tartuntoja ilmenee nyt eri puolilla kaupunkia ja ilmaantuvuus on poikkeuksellisen korkea. Tartunnan voi näin ollen saada eri puolilta kaupunkia. 

Jyväskylän etätyösuositus kuitenkin päättyy valtakunnallisen linjauksen mukaisesti 15.10. Kaupungin henkilöstölle tulee loppuviikon aikana ohjeita siitä, miten työpaikoille palataan. 

Muita rajoituksia ei tässä Jyväskylään aseteta, mutta valmius siihen on.

- Jos tilanne otetaan vakavasti, niin uusia rajoituksia ei jouduta tekemään. Toivonkin, että kannamme porukalla vastuuta tilanteesta. Eli pohditaan omia menoja ja niiden turvallisuutta sekä ennen kaikkea haetaan se rokote, poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja Timo Koivisto muistutti kokouksen päätteeksi.

Lisätietoja:

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 336 2819

Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486

Asiasanat: