Hyppää pääsisältöön

8.10.2021

Liikuntapääkaupunki Jyväskylän uusi skeittihalli on valmistunut Seppälään keväällä 2021. Halliin on rakentunut lajinomaiset harjoittelutilat niin skeittaukseen, skuuttaukseen kuin BMX- ja trialpyöräilyyn.
Kuva
Pyöräilijöitä temppuilemassa trialhallissa

Kaikenikäisille kuntalaisille tarkoitetut yleisövuorot Seppälän skeitti- ja trialhallissa alkavat sunnuntaina 10.10. Hallin yleisövuorot ovat tarkoitettu skeittauksen, skuuttauksen ja trialpyöräilyn harrastajille. Liikuntapalvelut selvittää mahdollisuutta järjestää BMX-pyöräilyn harrastajille tarkoitettu oma yleisövuoro. 

Yleisövuorolla suositellaan kypärän käyttöä alle 18-vuotiaille. Hallin käyttäjien on mahdollista lainata kypärää yleisövuoron ajaksi valvojalta. Avoimia yleisövuoroja järjestetään aluksi kaksi kertaa viikossa, mutta vuorojen määrää lisätään ja kohdennetaan lajikohtaisesti, mikäli tarve näin vaatii.

Yleisövuorot Seppälän skeitti- ja trialhallissa seuraavasti:

Skeittaus ja skuuttaus

  • Torstaisin klo 17-20. Vuoron kausi kestää 14.10.2021-26.5.2022
  • Sunnuntaisin klo 16-20. Vuoron kausi kestää 10.10.2021-29.5.2022 

Trial-pyöräily

Ajankohtaiset tiedot ja muutokset Seppälän skeitti- ja trialhallin yleisövuoroista löytyvät kaupungin verkkosivuilta

Lipun ostaminen skeitti- ja trialhalliin ja kulkeminen halliin

Halli sijaitsee Gummerus-talossa ja kulkeminen hallin tiloihin tapahtuu Vasarakatu 12, 40320 kautta. Hallin tiloihin pääsee ostamalla kerta- tai sarjatuotteen verkkokaupasta. Verkkokauppaan rekisteröityvän henkilön tulee olla yli 18-vuotias. Verkkokauppaan rekisteröitynyt täysi-ikäinen henkilö, esimerkiksi huoltaja, voi ostaa kerta- tai sarjatuotteen verkkokaupasta ja välittää ostosta saatavan sähköpostikuitin PIN-koodeineen alle 18-vuotiaalle henkilölle, esimerkiksi huollettavalle.

Kerta- tai sarjatuotteen oston yhteydessä asiakas saa sähköpostikuitin mukana PIN-koodin, jolla pääsee kulkemaan sisälle halliin. PIN-koodi syötetään lukijalaitteeseen, joka sijaitsee ulko-oven vasemmanpuoleisella seinustalla. EI ovessa olevaan lukijalaitteeseen! Leimauksen jälkeen lipunlunastaneelle henkilölle saapuu järjestelmästä kuittausviesti, joka todentaa hallinkäyttöoikeuden. Kyseinen kuittausviesti toimii myös kuittina tarkastusta varten. Mikäli ostaja on eri kuin lipun käyttäjä, niin tulee kuittausviesti lähettää lipun käyttäjälle.   

Yleisövuorolle saapuessaan asiakas esittää saamansa sähköpostikuitin yleisövuoron valvojalle. Valvojalla on oikeus pyytää hallissa olevia henkilöitä esittämään leimauskuitti tarkistusta varten. Yleisövuorolle osallistuminen ei edellytä seurajäsenyyttä. 

Skeittihalliin on mahdollista ostaa kerta- ja sarjatuotteita sekä kesäkaudelle kausikortti. Esimerkiksi kertalippu on 3 euroa, 10 kerran sarjalippu 25 euroa, 30 kerran sarjalippu 60 euroa ja kesäkaudelle touko-elokuun kausikortti 50 euroa. Tilaa on myös mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön aukioloaikojen ulkopuolella. Neljän tunnin yksityistilaisuuden hinta on 100 euroa.

Vallitseva koronatilanne viivästytti hallin täysmittaista avaamista harrastajille

Hallin suunnittelu ja toteutus on tehty yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja Jyväkylän Rullalautailijat Ry:n, Jyväskylän BMX-seura Ry:n, JKL Scoottaajat Ry:n sekä Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS Ry:n kesken. Yhteistyön avulla on saatu aikaan erilaisten käyttäjien tarpeita vastaavat tilat ja toiminnot.

Keväällä 2021 valmistunut halli on vastaus lajien pitkäaikaiseen tarpeeseen, sillä Jyväskylässä on ollut skeitti- ja trialhallin mentävä aukko jo keväästä 2019 lähtien. Koronatilanteen vuoksi hallia ei pystytty avaamaan täysmittaisesti harrastajille. Avoimien yleisövuorojen käynnistäminen ei ollut mahdollista tästä syystä. Koronatilanteen seurauksena kevään aikana hallissa on pystytty järjestämään ainoastaan suljettuja seuravuoroja, joihin pystyivät osallistumaan mukana olevien seurojen alle 18-vuotiaat jäsenet.

Vaikka liikuntapaikkoja koskevat koronarajoitukset poistuivat aikaisemmin syksyllä, kaikki hallin toteutuksessa ja suunnittelussa mukana olleet osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että hallia koskevien turvallisuusasuakirjojen ja vastuiden tulee olla kunnossa, ennen hallin täysmittaista käyttöönottoa. 

Koronarajoituksien hellittämisen myötä hallissa pystytään järjestämään yleisövuorojen lisäksi seuravuoroja. Mukana olevat seurat koordinoivat omia vuorojaan niin, että niissä on täysi-ikäinen valvoja valvomassa toimintaa sekä varmistamassa harjoitusolosuhteiden turvallisuuden osallistujille. 

Ohjeet verkkokauppaan


Lisätietoja

Liikuntapaikkavastaava Jouni Arnberg 
p.050 65382, jouni.arnberg[at]jyvaskyla.fi