Hyppää pääsisältöön

30.9.2021

Jyväskylän kaupunki on koronan perustasolla ja rokotukset etenevät Jyväskylässä hyvää vauhtia. Jyväskylän varhaiskasvatuksen koronakäytänteitä on tarkasteltu uudelleen ja osasta palvelua koskevista koronarajoituksia voidaan luopua.
Kuva
Kolme lasta istuu sohvalla ja katselee kuvakirjaa

Osasta koronarajoituksista luopuminen helpottaa jatkossa ruokailutilanteita ja lapsiryhmien yhteisiä leikkejä ja toimintaa.   

Jyväskylän varhaiskasvatuksen arjen toiminta järjestetään edelleen niin, että se on turvallista sekä lapsille että henkilökunnalle. Henkilökunta käyttää edelleen maskeja tai visiirejä. Hyviä hygieniakäytänteitä ylläpidetään tehostetulla käsienpesulla, oikeilla yskimiskäytänteillä sekä tehostetulla tilojen ja leikkivälineiden siivouksella. Päiväkotiin tullaan vain terveenä. Lapsi voi palata hoitoon, kun akuutit oireet ovat jo selkeästi helpottumassa ja lapsi jaksaa leikkiä normaalisti. 

Pienryhmät saavat toimia yhdessä  

Lapset jatkavat leikkejä ja toimintaa pääsääntöisesti pienryhmissä. Suurin muutos tapahtuu ruokailukäytänteissä. Jatkossa lapsi saa ottaa itse ruoan lautaselle ja työntekijät ruokailla yhdessä lasten kanssa. Pienryhmät saavat ruokailla ruokasalissa yhtä aikaa.  

Pienryhmät saavat myös järjestää yhteistä toimintaa esimerkiksi päiväkodin pihalla ja liikuntasalissa. Hoitopäivän lepohetket järjestetään päiväkodin tiloja monipuolisesti hyödyntäen. Lapsi saa tuoda oman lelun päiväkotiin ja viedä sen illalla kotiin. 

Keskustelut ja palaverit huoltajien kanssa jatkossa myös lähipalavereina 

Yli 12-vuotiaiden maskisuositus päiväkodin sisätiloissa jatkuu. Edelleen vältetään myös ylimääräistä kulkemista päiväkodin sisällä. Jos perheen lapset ovat eri ryhmissä, toivotaan vanhempien kulkevan ryhmien välillä ulkokautta. Päivittäiset kuulumisten vaihdot käydään maskeilla suojautuen. Jatkossa vasukeskustelut ja palaverit huoltajien kanssa voidaan järjestää lähipalavereina maskeilla suojautuen tai etäyhteydellä. 

Varhaiskasvatuksen aloittavien lasten vanhemmat voivat olla mukana lapsen varhaiskasvatuksen aloitusvaiheessa. Vanhemman mukana olosta sovitaan päiväkodin kanssa etukäteen ja vanhempien paikalla oloa porrastetaan eri päiville, jotta päiväkodilla ei ole yhtä aikaa monta vierasta.  

Lisätietoja:  
lapsen oman päiväkodin johtajalta