Hyppää pääsisältöön

30.9.2021

Jos koronarokotukset etenevät nykytahtia, Jyväskylä, Hankasalmi ja Uurainen näyttävät saavuttavan 80 prosentin rokotekattavuuden rajan lokakuussa. Kuntakolmikosta eniten kirittävää on vielä Uuraisilla. Siksi Uuraisilla pääseekin ykkös- tai kakkosrokotukseen ilman ajanvarausta viikoilla 40–41.
Kuva
Koronapiikkejä valmiina

Koululaisten rokotukset saadaan valtaosin suurissa peruskouluissa valmiiksi viikolla 41. Koulut ja oppilaitokset ovat kiitettävästi tarjonneet tilojaan tilapäisille pop up -rokotuspisteille ja edistäneet rokotekattavuustavoitteen saavuttamista.

Kaikille avoimiin ajanvarauksettomiin ykkös- ja kakkoskoronarokotuksiin pääsee Killerin rokotusasemalla 4.–8.10. klo 8.30–15 sekä Kuokkalassa tiistaina 5.10. klo 12–17. 

Yliopiston Ruusupuisto-rakennuksen tilassa D224 toimii tilapäinen rokotuspiste maanantaina 4.10. ja tiistaina 5.10. kello 8.30–15. Myös yliopiston piste on kaikkien käytettävissä, ja pop up -pisteeltä voi hakea myös koronarokotteen kakkosannoksen, kunhan rokotusväliksi tulee vähintään kuusi viikkoa.

Uuraisten viikoilla 40 ja 41 toimiva walk in -koronarokotus palvelee arkipäivisin kello 9–15.

Kolmosannokseen oikeutettu voi rauhassa odottaa soittoa terveyspalveluista tai lisäohjeita 

Kolmansia koronarokoteannoksia tarjotaan THL:n määrittelemille erittäin rajatuille ryhmille. Ryhmät eivät vastaa viimekeväisiä riskiryhmämäärittelyjä. 

Yksi kolmannen annoksen saavista ryhmistä ovat vakavasti immuunipuuteiset. Toinen ryhmä koostuu niistä naisista ja 30 vuotta täyttäneistä miehistä, jotka saivat ykkös- ja kakkosrokotteensa lyhyellä annosvälillä vähintään kuusi kuukautta sitten.

Kolmosrokotusten aikaa ei voi varata koronarokotusten ajanvaraussivuilta netissä eikä kolmosannoksia saa vain rokotuspisteelle saapumalla. Kolmannen koronarokotuksen ajat soitetaan asiakkaille terveyspalveluista. Puhelut tulevat numerosta 014 2676 234.Työterveyden lyhyellä annosvälillä alkuvuodesta rokotetuille tiedotetaan kolmosannoksesta lähiaikoina erikseen.

Lisätiedot

palvelukoordinaattori Raija Loikkanen, p.  040 579 3419 tai koronarokotuskoordinaattori Anna Penttinen, p. 050 368 0477 Jyväskylän terveyspalvelut
 

Asiasanat: