Hyppää pääsisältöön

23.9.2021

Jyväskylässä vammaispalvelulain mukaisissa vaikeavammaisten kuljetuspalveluissa on ollut koronatilanteen vuoksi muutoksia.
Kuva
Pyörätuoli

 

Jyväskylässä vammaispalvelulain mukaisissa vaikeavammaisten kuljetuspalveluissa on ollut koronatilanteen vuoksi muutoksia. Kuljetuksen tilausaika on ollut poikkeusaikana lyhyempi eikä kuljetuksia ole yhdistelty. Takaisin normaalikäytäntöihin siirrytään 1.10.2021. 

Kuljetuksen tilausajan osalta normaalikäytäntö on se, että asiakas tilaa kuljetuksen hyvissä ajoin, menomatkan viimeistään tuntia ennen suunniteltua lähtöaikaa ja paluumatkan viimeistään puoli tuntia ennen suunniteltua lähtöaikaa. Yöaikaan, kello 22–06 kuljetuksen voi tilata ilman tunnin tai puolen tunnin ennakointia. Asiakkailla on käytössä kuukaudessa myös neljä yhdensuuntaista pikamatkaa. Pikamatka tarkoittaa sitä, että kun asiakas tilaa auton, hän saa sen heti, kun sopiva löytyy ja ehtii paikalle. Tilausohjeet ovat kuljetuspalveluiden asiakkaiden asiakasohjeissa. 

Kuljetusten yhdistely tarkoittaa sitä, että samaan autoon voidaan ottaa useampia asiakkaita saman reitin varrelta.

Normaalikäytännöissä kuljetuskaluston käyttö on tehokkaampaa, autojen saatavuus on parempi ja reittejä voidaan suunnitella paremmin.

Koronatilannetta seurataan jatkuvasti ja kuljetuspalveluissa siirrytään tarvittaessa poikkeusjärjestelyihin. Mahdollisista poikkeusjärjestelyistä tiedotetaan aina erikseen.

www.jyvaskyla.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/vammaisten-palvelut/vammaisten-kuljetuspalvelut 

Lisätietoja:
Sovellusasiantuntija Sari Hyötyläinen, p. 050 312 5380, Jyväskylän kaupungin vammaispalvelut