Hyppää pääsisältöön

15.9.2021

Perhekeskuksessa eri lapsiperhetoimijat tarjoavat palveluita lapsiperheille yhdessä osoitteessa.
Kuva
Lapsiperheen vanhemmat, kaksi lasta ja kaksi muuta aikuista.

 

Huhtasuon yhteistoimintapisteessä on tiistaisin lapsiperheiden päivä, kun yhteistoimintapiste muuttuu perhekeskukseksi. Perhekeskuksessa eri lapsiperhetoimijat tarjoavat palveluita lapsiperheille yhdessä osoitteessa. Huhtasuon perhekeskus on Jyväskylän ensimmäinen fyysinen perhekeskus. Huhtasuon perhekeskukseen ovat tervetulleita lapsiperheet eri puolilta Jyväskylää.

– Jyväskylässä on jo usean vuoden ajan tiivistetty lapsiperhetoimijoiden alueellista yhteistyötä perhekeskusverkostotyön avulla. Perhekeskusverkostot kokoavat alueellisesti yhteen lapsiperhetoimijoita ja asukkaita. Tavoitteena on yhdistää voimia ja osaamista, toimia yhdessä ja tukea lasten, nuorten ja perheiden hyvää arkea, selvittää perhekeskustyöntekijä Tiina Tuukkanen Jyväskylän kaupungin varhaisen tuen palveluista. 

Perhekeskusverkostossa on mukana toimijoita muun muassa neuvolasta, varhaiskasvatuksesta, koulusta, perheneuvolasta, kotipalvelusta, perheohjauksesta, perhekerhoista, seurakunnasta ja järjestöistä. Kansalliset linjaukset ohjaavat perhekeskustoiminnan kehittämistä. 

Huhtasuon perhekeskuksen toiminnat ja palvelut tiistaisin

Perhekompassin ohjausta ja neuvontaa -tapaamisista neuvontaa lapsiperheiden arkeen aamupäivisin

Perhekompassi-tapaamisissa perheet saavat ohjausta ja neuvontaa lapsiperhearjen erilaisissa tilanteissa. Keskustella voi esimerkiksi lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, parisuhteeseen tai lapsiperheiden palveluihin liittyvistä asioista. Huhtasuon perhekeskuksessa perhekeskustyöntekijän kanssa voi tulla juttelemaan tiistaisin kello 9–12, toistaiseksi ajanvarauksella tai perhekahvilan yhteydessä myös ilman ajanvarausta. Ajanvaraukset perhekeskustyöntekijä Hanna Leveelahdelta p. 050 351 8621 tai perhekompassi(a)jyvaskyla.fi.

Perhekahvila avautuu 5.10. 

Perhekahvilaan voi tulla viettämään aamupäivää vapaamuotoisesti ja tapaamaan muita lapsiperheitä. Perhekahvila on tarkoitettu kaikille lapsiperheille. Perhekahvila on avoinna tiistaisin 5.10. alkaen klo 9.30-11.30. Perhekahvilan järjestelyistä vastaa MLL Järvi-Suomen piiri, MLL Huhtasuo, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry., Jyväskylän vanhempainfoorumi ry. sekä Jyväskylän seurakunta.

Parisuhteen huoltoasemalta ohjausta ja neuvontaa 21.9. alkaen

Parisuhteen huoltoasema tarjoaa jyväskyläläisten lapsiperheiden vanhemmille kertaluontoista matalan kynnyksen ohjausta. Huoltoasemalla katsastetaan keskustellen parisuhteen tila. Tarvittaessa saa vinkkejä ja neuvontaa, kotitehtäviä tai ohjausta muihin parisuhdepalveluihin. Huoltoasemalle voi tulla yksin tai yhdessä.

Huoltoasema on avoinna 21.9. alkaen tiistaisin kello 12.30-16. Tunnin maksuttoman ajan voi varata puhelimitse Anne Savolin, p. 050 380 0583 tai Tiina Tuukkanen, p. 050 338 9810. Parisuhteen huoltoaseman järjestävät Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän seurakunta.

Perheiden illat

Perhekeskuksessa järjestetään perheiden iltoja tiistaisin 5.10. alkaen klo 17-19. Illoissa voi tavata muita lapsiperheitä ja viettää aikaa yhdessä. Perheiden illoissa voidaan käsitellä myös erilaisia teemoja eri asiantuntijoiden kanssa. Perheiden illat järjestävät Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry. ja Jyväskylän vanhempainfoorumi ry. 

Perhekeskuksen toiminnassa huomioidaan koronarajoitukset ja -ohjeet. Huhtasuon yhteistoimintapiste sijaitsee osoitteessa Nevakatu 2.

Huhtasuon yhteistoimintapisteeseen sijoittuvat toiminnat sisältyvät Hyvinvointia ja elinvoimaa Huhtasuolle -hankkeeseen. Hanke on osa valtakunnallista lähiöohjelmaa (2020 – 2022), jonka tavoitteena on lisätä eri-ikäisten asukkaiden hyvinvointia ja osallisuutta sekä edistää alueen elinvoimaisuutta ja toimijoiden välistä vuoropuhelua.


Lisätietoja:
www.jyvaskyla.fi/perhekompassi/huhtasuo 

  • palvelujohtaja Päivi Kalilainen, p. 050 370 0245, Jyväskylän kaupunki, perheiden ennaltaehkäisevät palvelut
  • palveluesimies Satu Moisio, p. 050 304 8268, Jyväskylän kaupunki, varhaisen tuen palvelut
  • perhekeskustyöntekijä Hanna-Leena Leveelahti, p. 050 351 8621, Jyväskylän kaupunki, varhaisen tuen palvelut
  • perhekeskustyöntekijä Tiina Tuukkanen, p. 050 338 9810, Jyväskylän kaupunki, varhaisen tuen palvelut, paikalla 20.9.2021
     
Kaupunginosa: