Hyppää pääsisältöön

9.9.2021

Kortesuolla sijaitsevan Vehkalammen palvelut paranevat käyttöönotetun huoltorakennuksen myötä. Uusi 240:n m² huoltorakennus palvelee palloilulle tarkoitetun Vehkahallin ja Vehkalammen tekonurmikentän käyttäjiä.
Kuva
Vehkahalli

Harjoitus- ja otteluvuorot alkavat Vehkahallissa 

Vehkahallin harjoitus- ja otteluvuorot käynnistyvät 10.9. Syyskuun ajan vuoroja voi varata vapaasti olemalla yhteydessä liikuntapalveluiden varausyksikköön. Vehkahallin talven vakiovuoronvaraukset alkavat 1.10. Vehkahalli painui helmikuussa maan tasalle katolle äkillisesti kerääntyneen suuren lumikuorman vuoksi. Lumikuorma ja sen poistaminen aiheuttivat hallin katteelle, sitä ympäröivälle teräsverkolle ja sähkölaiteille vaurioita, joiden korjaaminen on ollut oletettua haastavampaa. Korjaustöiden haastavuudesta ja laajuudesta johtuen hallin käyttöönotto pitkittyi. 

Vehkahallin korjaustoimenpiteet on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä hallin toimittaneen Polarhall Oy Ab:n kanssa. Syksyn aikana hallissa joudutaan vielä tekemään kunnostustoimenpiteitä. Kunnostustoimenpiteiden aikataulusta tiedotetaan erikseen.

Vehkalammen huoltorakennus on valmistunut

Vehkalammelle valmistunut huoltorakennus parantaa harrastajien ja tapahtumajärjestäjien viihtyisyyttä sekä alueen palveluita. Huoltorakennuksesta löytyy viisi pukukoppia, joista yksi on tuomareille tarkoitettu pesu- ja pukuhuonetila. Kaikkien pukuhuoneiden varustukseen kuuluu oma pesuhuonetila, vessa ja yksi tai useampi vesipiste. Lisäksi Vehkalammen huoltorakennuksessa on yleisölle tarkoitetut WC-tilat. Yleisön WC-tiloista löytyy useampi vessakoppi sekä inva-WC-tila.

Sääolosuhteilla on merkittävä vaikutus Vehkahallin toimintaan

Ennakoivasta kunnossapidosta huolimatta Vehkalammen ylipainehalli romahti lumikuorman painosta 21.02.2021. Toimenpiteet hallin nostamiseksi käynnistettiin välittömästi. Hallin ylös nostamista hidastivat paksu lumikerros ja myöhemmin katteen päälle kertynyt vesi. Hallin nostaminen vaati tyynen ja sateettoman sään, runsaasti talkooväkeä ja ylipainehallien rakentamiseen erikoistuneen ammattilaisen ohjaamaan työtä. Hallin pystytys suoritettiin 08.05.2021 talkoolaisten ja ylipainehallien rakentamiseen erikostuneen Polarhal Oy Ab:n avustuksella.
 

Lisätietoja: 

Palveluesimies Markku Kautto
p. 050 588 2424, markku.kautto[a]jyvaskyla.fi

Kunnossapitovastaava Arto Terho
p. 050 3692555, arto.terho[a]jyvaskyla.fi

Vastaava liikuntapaikanhoitaja Heikki Leppänen
p. 050 4347147, heikki.leppanen[a]jyvaskyla.fi

Liikuntapalvelujen varausyksikkö 
p. 014 266 4255, liikunta.varaukset[a]jyvaskyla.fi