Hyppää pääsisältöön
Kuva
Keski-Suomen museo ja käsityöläiskodit vuonna 1961

9.9.2021

Keski-Suomen museon oma Finna-näkymä julkaistaan 9.9.2021 osana Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.
Kuva
Rautakautinen lapinraunio metsässä, taustalla järvi.

Keski-Suomen museon kuvatietoja on voinut selata valtakunnallisessa Finna.fi:ssä vuodesta 2016 alkaen, mutta nyt julkaistavien aineistojen kirjo laajenee esineisiin, arkistoaineistoihin ja taiteeseen. KeMun oma Finna-sivusto löytyy osoitteesta keskisuomenmuseo.finna.fi

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien aiheena on tänä vuonna Rajaton ja avoin. Teemalla halutaan nostaa esiin muun muassa kulttuuriympäristöön liittyvien tietojen saavutettavuutta. Kansallinen Finna-palvelu mahdollistaa kulttuuriperintöaineistojen avoimen saatavuuden kokoamalla yhteen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistojen tiedot helposti yhteen paikkaan. Euroopan kulttuuriympäristöpäivien hengessä myös KeMun Finna-sivujen kokoelmanostoihin on koottu selattavaksi kulttuuriympäristöön liittyviä sisältöjä. Julkaistujen valokuvien kautta pääset tutustumaan esimerkiksi Keski-Suomen arkeologiin kohteisiin, kalliomaalauksiin ja rakennetun kulttuuriympäristön kohteisiin. Museon kokoelmiin kuuluvan keskisuomalaisen vanhemman kuvataiteen teoksia voi selata osana Maisema – Ympäristö – Luonnos -verkkonäyttelyä.  

KeMun Finna-sivujen kautta pääsee tutkimaan Keski-Suomen museon kokoelmiin tallentunutta keskisuomalaista kulttuuriperintöä, joka ulottuu esihistoriasta aina nykyajan dokumentoinnissa kuvattuihin ilmiöihin saakka. Aineistoja voi selata kokonaisuutena tai rajaamalla haun tiettyyn aineistoon, kuten kuviin, esineisiin tai taiteeseen. Hakuja voi tehdä myös esimerkiksi paikan, teoksen tai esineen nimen perusteella.  

Toistaiseksi selattavana on vain pieni osa KeMun laajoista kokoelmista, mutta julkaistujen aineistojen määrä kasvaa jatkuvasti. Löydät siis jatkossa yhä useamman esineen, taideteoksen, valokuvan tai arkistodokumentit tiedot helposti KeMun Finnasta! 
 

KeMun Finna-sivusto: keskisuomenmuseo.finna.fi 

Lisätietoja:

Virpi Mäkinen 
Intendentti (kokoelmat) / Keski-Suomen museo 
p. 050 592 4514 
virpi.makinen(at)jyvaskyla.fi 
 
Sanna Tarnanen 
Amanuenssi  
Kokoelmat/Kuva- ja tutkimusarkisto sekä Keski-Suomen työyhteisömuseot 
p. 050 312 5442 
sanna.tarnanen(at)jyvaskyla.fi