Hyppää pääsisältöön

8.9.2021

Jyväskylä on siirtynyt koronan perustasolle. Koronan perustasolle siirtymisen myötä liikuntapalvelut tulee poistamaan voimassa olevia palvelutoimintaa koskevia rajoituksia sekä käynnistämään uimahallikuljetukset.
Kuva

Maanantaina 13.9. alkaen liikuntapalveluiden omien ohjattujen liikuntaryhmien ja -kurssien ryhmäkokoja tullaan suurentamaan. Tällä hetkellä liikuntaryhmien ja -kurssien varasijoilla olevia asiakkaita tullaan nostamaan ryhmiin ja kursseille ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Ryhmä- ja kurssipaikan saavia asiakkaita tiedotetaan asiasta henkilökohtaisesti tekstiviestillä viikon 37 loppuun mennessä. Senioritanssi, kehitysvammaisten tanssiryhmät sekä LiikuntaLaturin viikoittainen kuntosalivuoro käynnistetään viikon 37 aikana. 

Vaikka kaupunki siirtyi perustasolle, se jatkaa edelleen maskisuositusta kaikille yli 12-vuotiaille. Lisäksi liikuntapaikoilla asioidessa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Turhaa ja ylimääräistä oleskelua liikuntapaikoilla, pukutiloissa ja eteistiloissa tulee välttää. Liikuntatiloihin ei saa tulla sairaana.

Uimahallikuljetukset alkavat 13.9.

Maksuttomat uimahallikuljetukset palaavat reiteilleen puolentoista vuoden tauon jälkeen. Kuljetukset käynnistyvät maanantaina 13.9. ja jatkuvat 17.12. asti. Maksuttomat uimahallikuljetukset tunnistaa UIMAHALLI-kyltillä merkatusta linja-autosta ja sen kyytiin voi nousta kaikilta linja-autoreitin varrelta olevilta pysäkeiltä. Kaikki kuljetusreitit suuntaavat vesiliikuntakeskus AaltoAlvarille. Keväällä uimahallikuljetukset kulkevat 10.1.-29.4.2022. 

Uimahallikuljetuksien aikana tulee käyttää maskia. Maskia tulee käyttää myös uimahallin aulatiloissa sekä pukutiloissa. Liikuntatiloissa asioidessa tulee muistaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Uimahallikuljetuksiin voi osallistua vain terveenä. Uimahallikuljetuksien tarkemmat reitit ja aikataulut sekä kuljetuksien mahdolliset muutokset löytyvät Uimahallikuljetukset-verkkosivuilta.

Uimahallikuljetusten vesijumpparyhmät 

Uimahallikuljetuksilla saapuvilla on käytössä AaltoAlvarissa alakerran kuntosali. Lisäksi yläkerran paineilmalla toimivaa kuntosalia voi käyttää vapaaharjoitteluvuorojen aikana. Allastiloista käytössä on 50 metrin allas, joka on puolitettu kahdeksi 25 metrin altaaksi 31.1.2022 asti. Kuljetuksessa saapuville on mahdollisuus osallistua 50 metrin altaan matalammassa päädyssä järjestettävään 30 minuutin mittaiseen vesijumppaan. Näissä vesijumpissa asiakkailla on käytössä vesijuoksuvyö veden syvyyden takia. Altaan matalimmassa osassa pystyy jumppaamaan jalat pohjassa ja tilaa tällä alueella on muutamalle osallistujalle. 

Lisätietoja: 

Palveluesimies Kirsi Pelo-Arkko 
p. 040 354 0580, kirsi.pelo-arkko[a]jyvaskyla.fi

Vastaava liikunnanohjaaja Lotta Lepoaho (senioriliikunta)
p. 050 311 8915 

Liikuntainfo 
p. 014 266 4257, liikunta.info[a]jyvaskyla.fi  

Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal 
p. 050 324 9314, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi