Hyppää pääsisältöön

1.9.2021

Keljonkankaan Sohlbergintielle valmistunut noin 27 miljoonaa euroa maksanut uusi koulukiinteistö on vastaanottanut ensimmäiset oppilaansa.
Kuva
Keljonkankaan yhtenäiskoulun pihalla on erilaisia leikkivälineitä

Uusi yhtenäiskoulu yhdisti Säynätsalon ja Keljonkankaan koulut. Vuosiluokkien 5–9 opetusryhmät sijaitsevat Sohlbergintien uudessa koulukiinteistössä. 1–4 luokkien opetusryhmät ovat Aapistien koulukiinteistössä sekä Muuratsalon ja Säynätsalon päiväkotikouluissa.

Sohlbergintien koulukiinteistön 900 m2:n suuruinen ja kolmeen lohkoon jaettava sisäliikuntahalli tuo mieluisan lisän alueen sisäliikuntavaihtoehtoihin. Piha-alueelta löytyvät tekonurmikenttä ja monipuolisesti liikunta- ja oleskelualueita. Pääsisäänkäynnin yhteydessä pääsee ihailemaan taiteilija Kaisa Berryn suunnittelema taidepihaa. Liikuntahalliin varaukset hoituvat lokakuusta alkaen liikunta.varaukset.fi -kautta. Koulun muiden tilojen vuokraamisesta sovitaan rehtori Tarja Seppälä-Pänkäläisen kanssa.

Kirjasto ja nuorisotila aukeavat myöhemmin syksyllä

Koulukiinteistön Säynätsalontien puoleiseen rakennukseen sijoittuvat Keljonkankaan kirjasto ja alueella hartaasti odotettu nuorisotila. Kirjaston palveluaikojen ulkopuolella omatoimikirjastossa lehdet, kirjat ja muut teokset ovat lainattavissa myös ilta-aikaan ja viikonloppuisin.

Kirjaston uusien kalusteiden toimitukset ovat viivästyneet. Tämän johdosta kirjasto päästään aukaisemaan alkusyksyn aikana. Kirjaston ja nuorisotilan avaamisesta tiedotetaan erikseen.


Teksti: Minna Hakkarainen

Kuva: Pia Santa

Asiasanat: