Hyppää pääsisältöön

1.9.2021

Kuva
Neljä ihmistä seisoo ison kuvaruudun reunoilla.

Jyväskylässä asuu vieraskielisiä yli 7000 ja lähes 350 vieraskielistä henkilöä muuttaa tänne vuosittain. He tuovat kuntaan osaamista ja verovaroja. Jyväskylä on tällä hetkellä pääsääntöisesti suomenkielinen kaupunki, joten palveluiden käyttö ja arjessa asioiminen eivät ole yksinkertaista vierasta kieltä puhuville.

Ihmisen arkeen kuuluu kysymyksiä perusasioista kuten eläminen, asuminen, työnteko, koulunkäynti, perhetilanteet, matkustaminen, talous, vapaa-aika ym. Lisäksi maahanmuuttaneiden elämään kuuluvat kysymykset myös oleskeluluvista ja erilaisista palveluprosesseista.

International Jyväskylä – Info Center on Jyväskylän kaupungin monikielinen palvelupiste, joka toimii yhteistyössä Monikulttuurikeskus Gloria ry:n Info Glorian kanssa. Sieltä saa ohjausta ja neuvontaa arjen asioihin 16 eri kielellä: arabia, dari, englanti, kinjaruanda, kurdi, lao, persia, ranska, somali, suomi, swahili, thai, tigrinja, turkki, venäjä ja viro. 

Info Center on avoin kaikille. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista ja sen tarkoituksena on tukea Jyväskylässä asuvien maahanmuuttajien asettautumista Jyväskylään kotoutumisen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. 

Info Center sijaitsee kaupungin keskustassa osoitteessa Asemakatu 4, sinne on helppo tulla. Info Center on auki arkisin kello 9–16. Eri kielien aikataulusta saa tietoa hankkeen nettisivuilta International Jyväskylä - Info Center


Teksti: Divya Narang

Asiasanat: