Hyppää pääsisältöön

1.9.2021

Lähitalot Piippurannan Klubi Kankaalla ja Kortteli Klubi keskustassa avaavat ovensa lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen.
Kuva
Ihmisiä ja koiria ryhmässä.

Aikaisemmin ikääntyneiden palveluista tunnetut entiset hyvinvointikeskukset nimettiin organisaatiovaihdoksen jälkeen ja asiakaskyselyjen perusteella lähitaloiksi.

Nyt kulttuuri- ja osallisuuspalveluiden alla käyntiin pyörähtävät lähitalot toivottavat kattojensa alle monen ikäisiä kaupunkilaisia toimimaan, osallistumaan ja harrastamaan.

Lähitaloissa puhalletaan yhteen hiileen

– Vapaaehtoistoiminta ja vapaaehtoisten vetämät ryhmät ovat lähitaloissa vahvasti esillä, kertoo lähitalojen koordinaattori Heli Silvennoinen. 

Avajaisissa pääsemme seuraamaan esimerkiksi Peli Klubin, Äijä Klubin, Koukku ja Puikko Klubin sekä kulttuuriluotsien toimintaa.

– Tule mukaan toimimaan! Odotamme innolla millaisia muita ryhmiä kattojemme alla pyörähtää tulevaisuudessa käyntiin, jatkaa Silvennoinen.

Järjestöistä ja yhdistyksistä esille pääsevät Ruskien senioritanssiryhmä, MLL:n iltakahvilatoiminta sekä sanataideyhdistys Rapina. Syksyn aikana on luvassa eri järjestöjen ja yhdistysten järjestämiä tapahtumia ja tempauksia. 

– Myös taiteen vapaan kentän toimijoiden toivomme olevan lähitaloihin yhteydessä, rohkaisee Silvennoinen. 

Monet Jyväskylän omat palvelut jalkautuvat lähitalojen toimintaan. Ikääntyneiden ja lasten kulttuuritapahtumia järjestetään lähitaloissa useita vuoden aikana. Leikkitreffeillä voit tavata alueen muita lapsiperheitä. Treffeillä on silloin tällöin mukana myös Jyväskylän perhekompassin väkeä. Liikuntapalveluiden ulkojumppa pyörähtää käyntiin Piippurannan Klubilla.

Lisäksi lähitaloissa voi osallistua liikuntapalveluiden järjestämille Asahi -sekä tasapainojumppa tunneille valkokankaalta ohjausta seuraten, mutta ryhmässä jumpaten. Syksyn aikana käynnistetään Jyväskylän seurakunnan kanssa yhteistyössä toimintaa niin ikäihmisten kuin lapsiperheidenkin iloksi.

Toimintaa monen ikäisille

– Lähitalojen toiminta avautuu entistä enemmän eri ikäisille kaupunkilaisille ja toivomme sen rikastuttavan toimintaamme entisestään, Heli Silvennoinen pohtii.

– Sukupolvien välinen kohtaaminen, koko perheen tapahtumat, rento oleskelu ja yhteisöllisyys asuinalueella – olla lähellä ihmistä, tätä kaikkea toivomme lähitalojen kattojen alla tapahtuvan, toteaa Silvennoinen lopuksi ja hymyilee iloisesti.


Teksti: Malanja Mieskonen
 

Avajaisia vietetään

1.–3.9. Kortteli Klubilla, Vapaudenkatu 48

2.–5.9. Piippurannan Klubilla, Paperitehtaankatu 1

Lisätietoja:
koordinaattori Heli Silvennoinen
p. 050 476 1961
heli.silvennoinen[at]jyvaskyla.fi

koordinaattori Kirsi Takanen
p. 050 402 7442
kirsi.takanen[at]jyvaskyla.fi

Asiasanat: