Hyppää pääsisältöön

1.9.2021

Kuva
Jyväskylän kaupungin talous- ja strategiajohtaja Lasse Leppä

Uusi valtuustokausi alkoi Jyväskylässä 1.8.2021 ja se tarkoittaa koko joukkoa uusia päätöksiä. Yksi näistä on kaupunkistrategian päivittäminen. Usein kauden alussa valtuustosalissa kuulee sanottavan, että alkavalla nelivuotiskaudella on paljon haasteita edessä. Tällä kertaa se on harvinaisen totta. Korona on jättänyt omat jälkensä ja hyvinvointialueuudistuksen valmistelu on käynnistetty. Jyväskylä tulee selviämään näistä asioista hyvin, mutta kaupungin suunnitelmat ja toimenpiteet pitää sovittaa toimintaympäristön muutoksiin.

Kaupunkistrategian päivityksessä haetaan vastausta kysymykseen – Mitä Jyväskylä on vuonna 2030? Strategian tulee perustua kaupungin omille vahvuuksille ja sen keskeisin tehtävä on tehdä valintoja. Kaikkea tärkeää ei pidä strategiassa luetella. Strategiassa haetaan painotuksia, ja sen tulee olla Jyväskylän näköinen ja makuinen. Jyväskylän on Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki ja suhteellisesti yksi voimakkaimmin kasvaneista kaupungeista. Kasvu on jatkossakin tärkeää, sillä se pitää huolen kaupunkiympäristön kehityksestä, varallisuuserien arvoista ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksistä. Väestökato taas ei lisää alueen elinvoimaa. Tämä on nähty meillä ja muualla. Kasvussakin on toki omat sudenkuoppansa, ja siksi sen tulee olla kestävää. Näin Jyväskylässä on ollutkin.

Jyväskylän kaupungin strategian päivitys tehdään osallistavalla tavalla. Tämä takaa parhaan lopputuloksen ja sitout- taa kaupunkiorganisaation valittuihin suuntaviivoihin. Strategiasta päättää uusi kaupunginvaltuustomme vuoden 2021 loppuun mennessä. Parhaillaan keräämme kaupunkilaisilta eväitä strategiatyön pohjaksi verkkokyselyllä. Kyselyn kautta jokainen kaupungin asioista kiinnostunut voi kertoa näkemyksensä siitä, mitä tulevaisuuden Jyväskylää suunniteltaessa tulee ottaa huomioon. Vastaa kyselyyn osoitteessa www.jyvaskyla.fi ja osallistu osaltasi kotikaupunkimme kehittämiseen!


Lasse Leppä
talous- ja strategiajohtaja
Jyväskylän kaupunki

Asiasanat: