Hyppää pääsisältöön

27.8.2021

Kuva
Nuoret pelaavat tietokonetta e-Sports tapahtumassa.
Jyväskylän työllisyyspalvelut ja Bittiliiga tarjoavat jyväskyläläisille nuorille työnhakijoille uudenlaisen tavan hankkia kokemusta pelialalta. Bittiliigassa nuori työtön työnhakija voi todentaa digi- ja työelämätaitoja liigan pelitoiminnan, elektronisen urheilun sekä striimi- ja mediatuotannon parissa.

Kiinnostaako sinua elektroninen urheilu? Oletko miettinyt millaista olisi olla e-Sports kommentaattori? Entä haaveiletko pelivideoiden editoinnista, kameratyöskentelystä tai toimittajan urasta? Bittiliigassa pääset harjoittelemaan työelämätaitoja digitaalisilla alustoilla pelaamisen ja elektronisen urheilun parissa. Liigan pelattavina peleinä ovat muun muassa CS:GO, League of Legends, Overwatch ja Minecraft ja monet muut pelit. Bittiliigan työkokeiluun on haku käynnissä 8.9. saakka. 

—  Bittiliigassa pelataan niitä pelejä, joita nuoret pelaavat muutenkin vapaa-ajalla. Digitaitoihin liittyviä eri rooleja pääsee kokeilemaan peliympäristössä laajasti aina pelinjohtajasta lähtien. Näistä taidoista on hyötyä, hakeutui tulevaisuudessa mille alalle tahansa, kertoo Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilun johtaja Hanna Lähteelä.

Bittiliigaan osallistuva nuori työnhakija-asiakas pääsee Bittiliigaan työkokeiluun ja saa samalla työkokemusta pelialalta.

— Pelimaailmassa liikkuvilla nuorilla on jo paljon tarvittavia taitoja työelämää varten. Bittiliigassa voi etsiä omaa juttua ja hioa taitoja vielä tulevaa ammattialaa varten. Bittiliigassa mukana olevat nuoret saavat osaamistodistuksen kertyneistä digitaidoista, Lähteelä jatkaa.

Jari Solismaa Bittiliigasta kannustaa työnhakijana olevia nuoria ilmoittautumaan Bittiliigaan.

— Bittiliigan työkokeilussa nuori voi räätälöidä osallistumistaan kiinnostuksen kohteiden mukaan ja tarjontaa löytyy pelaamisen ohella muun muassa elektronisen urheilun valmennuksen, selostamisen, kameraoperoinnin, videoeditoinnin ja peliohjaamisen teemoista, Solismaa kertoo.

Bittiliigaan sitoutuneet nuoret saavat akatemian päätyttyä stipendin, jonka tavoitteena on tukea nuoren digitaalista harrastamista. Stipendien arvo on 50–200 euroa.

Bittiliigassa on paljon toimintaa, johon voi hakea mukaan kaikki jyväskyläläiset nuoret. Bittiliigan työkokeiluun voi hakea kuntakokeilun asiakkaaksi kuuluvat nuoret työttömät työnhakijat 8.9.2021 saakka.

Ilmoita kiinnostuksesi tulla työkokeiluun Bittiliigan tuotantoon:

Jätä yhteystietosi Bittiliigaan

Lisätietoja:

Bittiliigan verkkosivuilta

Jari Solismaa
Bittiliiga
p. 044 2024 129
jari (at) bittiliiga.fi

Hanna Lähteelä 
Jyväskylän seudun työllisyyskokeilun johtaja 
p. 050 373 6040 
hanna.lahteela (at) jyvaskyla.fi