Hyppää pääsisältöön
Kuva
Taidemuseo Toisia Todellisuuksia näyttely

20.8.2021

Syksyn työpajoihin mahtuu vielä mukaan. Luvassa on grafiikanpajoja, shindoa kuvataiteen äärellä sekä intuitiivista kirjoittamista ja maalaamista. Osa syksyn tapahtumista tarkentuu myöhemmin.
Kuva
Local Jam on taidemuseon pihakatuteos

Taidemuseon Korpi vastaan puutarha -näyttelyn viimeiselle yleisöopastukselle voi liittyä turvallisesti 26.8. kello 16.30 alkaen. Opastus on maksuton. Sen sijaan Kati Immosen ja Emma Luukkalan 5.9. toteutettaviksi suunnitellut taiteilijatapaamiset on peruutettu. Taiteilijoiden haastattelut voi katsoa Jyväskylän taidemuseon Youtube-kanavalta. Pyöräilyviikolla 28.8.–5.9. Jyväskylän kaupungin museoihin, taidemuseoon, Keski-Suomen museoon ja käsityön museoon, pääsee ilmaiseksi pyöräilykypärää näyttämällä. 

Jyväskylän taidemuseon syksyn työpajoihin voi jo ilmoittautua – työpajat toteutetaan turvallisesti pienryhmissä ja niissä on maskisuositus. 

Intuitiivisen kirjoittamisen työpajat innostavat kirjoittamiseen ja itsensä kuulemiseen to 2.9. ja ti 16.11. klo 11.30-15.30. Taidemuseon Taikatilassa järjestettävissä maksullisissa pajoissa haetaan inspiraatiota ajankohtaisista näyttelyistä kirjallisuusohjaaja Jarna Pihlajamäen johdolla. Intuitiota ja tunteiden ilmaisua kehitetään Anne Sarja-Kolun intuitiivisen maalaamisen kurssilla 25.9., jossa voi purkaa paperille omia sisäisiä värinäkyjään syksyn väriaiheisen päänäyttelyn innoittamana. 

Grafiikan työpajat ja vedostuspäivät Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa tutustuttavat helpolla tavalla puupiirroksen, carborundumin ja kuivaneulan saloihin.  Maria Pihlin alkeiskurssit pyörähtävät käyntiin 4.9. alkaen. Grafiikan kurssit maksavat vain 12 euroa kukin ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen lomakkeella. Kouluikäinenkin voi tulla pajaan vanhemman tai isovanhemman seurassa kokeilemaan kuvan tekemistä.  
Syyskauden aikana Galleria Ratamossa voi rentoutua shindo-venyttelyssä taiteen äärellä rauhallisia ja kehoa lämmittäviä ja virkistäviä liikkeitä tehden. Japanilaisen terveysvenyttelyn ensimmäinen kokoontuminen on maanantaina 6.9. kello 17.00. Maksulliseen ryhmään otetaan 8 henkilöä shindo-opettaja ja tanssitaiteilija Helena Ratisen ohjaukseen. 

Kaipaatko uusia näkökulmia ympäristöösi ja elämääsi? Humanoidihypoteesi-työpaja haastaa osallistujat kohtaamaan uusia ja rohkeita tarkastelutapoja. Työpajan ohjaavat Toisissa tiloissa -ryhmän jäsenet erilaisten harjoitteiden kautta kahdessa samansisältöisessä työpajassa 18.9. kello 14-17 ja 19.9. kello 12-15. Maksulliseen ryhmään mahtuu alun ilmoittautumisvaiheessa 8 osallistujaa ja lukumäärää kasvatetaan myöhemmin, mikäli koronapandemian paikalliset kokoontumisohjeet sen sallivat.  

 

OPASTUS

to 26.8. klo 16.30 näyttelyopastus, intendentti Teija Lammi
Opastus alkaa välikerroksesta.
 

TAITEILIJATAPAAMISET

Linkit haastatteluihin Youtubessa: 
Kati Immonen 
Emma Luukkala 


TYÖPAJAT   

Shindo - rentoutusta kuvataiteen äärellä
maanantaisin klo 17-18
Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa 
Osoite: Veturitallinkatu 6 (Matkakeskuksen vieressä)
Rentoudutaan taiteen äärellä shindoa tehden. Shindo on japanilainen rentoutusmenetelmä, joka sopii kaikille. Se on itsehoitoa yksin tai ryhmässä. Hiljentyminen ja rauhoittuminen auttavat havainnoimaan itseä ja kuulemaan omia tunteita ja ajatuksia. Menetelmän on todettu tukevan myös keskittymistä ja muita oppimisen taitoja. Työpajassa tehdään kuusi helppoa venytystä, jotka sopivat myös kotona tehtäviksi. Pukeudu lämpimästi kerroksittain joustaviin vaatteisiin ja sukkiin. Jumppamatot ja peitot talon puolesta.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset ohjaaja Helena Ratiselle helena.ratinen(at)gmail.com tai tekstiviestillä 050 539 0103. Hinta: 80€/10krt, 60€/6krt tai 12€/krt. Ilmoittaudu jokaiselle kerralle erikseen, maksu paikan päällä. Lukukauden kesto on 6.9.-29.11.2021, jossa yhteensä 10 tapaamista 6.9. alkaen maanantaisin kello 17-18. Muut ohjauskerrat 20.9., 27.9., 4.10., 18.10., 25.10., 1.11., 15.11., 22.11. ja 29.11. Galleria Ratamon tiloihin mahtuu mukavasti 8 henkilöä. 

Intuitiivisen kirjoittamisen työpajat
to 2.9. klo 11.30-15.30 Kohtaa villeissä kasvistoissa sanojesi herkät tunneviivat
ti 16.11. klo 11.30-15.30 Anna itsesi vaikuttua väreistä ja ajatustesi syvyydestä 
Ohjaajana, FM, Hyvinvointikirjoittamisen kouluttaja ja kirjallisuusterapiaohjaaja Jarna Pihlajamäki. 
Intuitiivisen kirjoittamisen työpajassa keskitytään taiteen katsomisen ja kohtaamisen kautta oman itsen kuulemiseen. Samaan hintaan voi tutustua ajankohtaisiin näyttelyihin. Pajan hinta 45 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset jarna(at)netti.fi tai tekstiviestillä p. 050 3405284. 

Grafiikan työpajat ja vedostuspäivät Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa
Osoite: Veturitallinkatu 6 (Matkakeskuksen vieressä)
la 4.9. klo 11–14 Puupiirros
la 11.9. klo 11–14 Kuivaneula
la 25.9. ja su 26.9. klo 11-13 Carborundum
la 2.10. klo 11-14 Vedostus, syväpaino - omat laatat mukaan! 
la 2.10. klo 15-17 Vedostus, puupiirros - omat laatat mukaan! 
Pajan hinta 12 € / henkilö, sisältäen materiaalit. Osallistuminen ei edellytä aiempaa osaamista. Osallistujamäärä on 8 henkilöä pajaa kohden, maskit käytössä. Kouluikäiset voivat osallistua vanhempien tai isovanhempien seurassa. Työpajoja ohjaa kuvataiteilija Maria Pihl. Ilmoittautumiset lomakkeella

Humanoidihypoteesi-työpaja (kaksi samansisältöistä pajaa)
la 18.9. klo 14-17 
su 19.9. klo 12-15
Miltä näyttää Yrjö Saarisen taide toisissa tiloissa? Työpajassa tutustutaan Toisissa tiloissa -esitystaiteen kollektiivin kehittämään tekniikkaan, jossa päästään vierailemaan "toisissa tiloissa" eli kokemuksissa ja näkökulmissa, jotka ovat meille ihmisille lähtökohtaisesti vieraita.
Työpajassa teemme Toisissa tiloissa -ryhmän jäsenten ohjaamina joukon harjoitteita, jotka johdattavat meidät katsomaan taidemuseota ja taideteoksia uusin silmin. Harjoitteiden synnyttämää näkökulmaa käyttäen teemme vierailun taidenäyttelyyn ja keskustelemme vierailun aikana tekemistämme havainnoista. Työpajassa toteutettavat harjoitteet soveltuvat kaikenlaisille osallistujille aiemmasta kulttuuriharrastuneisuudesta riippumatta. Ohjaajina Minja Mertanen ja Helena Ratinen. Mukaan mahtuu 8 osallistujaa/paja. Hinta 10 €. Maskisuositus. Ilmoittautuminen työpajaan lomakkeella. 

Intuitiivinen maalaus 
la 25.9. klo 12-14
Työpajassa viritellään luovuutta taiteen ja tehtävien avulla taideohjaaja Anne Sarja-Kolun vetämänä. Ryhmäkoko 9 henkilöä, hinta 15 € / hlö sisältää materiaalit. Ilmoittautuminen lomakkeella
 

Lisätietoja
Laura Korhonen
tapahtumat ja tiedotus
laura.j.korhonen (at) jyvaskyla.fi 
puh. 050 4670673

 

Taidemuseon kaikki tapahtumat julkaistaan taidemuseon tapahtumat- verkkosivuilla syksyn mittaan sitä mukaa kun ne varmistuvat. Ohjelmaan voi tulla syksyn mittaan muutoksia ja niistä kerrotaan verkkosivuilla, Facebookissa sekä suoraan ryhmiin ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset työpajoihin tehdään joko suoraan ohjaajalle tai verkkolomakkeella. Jos sinulle tulee este tai sairastut, muista perua ilmoittautumisesi ajoissa, jotta joku muu voi tulla tilallesi. Taidemuseon tiloissa on maskisuositus, voit ostaa tarvittaessa maskeja, lisäksi käsidesiä on käytössä ja käytämme turvavälejä.