Hyppää pääsisältöön

16.8.2021

Jyväskylässä todettiin viime viikolla 127 uutta koronatartuntaa, kun aiemmalla viikolla niitä oli 159 ja sitä edeltävällä viikolla 84 kappaletta. Tartuntojen määrä on siten kääntynyt ainakin hienoiseen laskuun, mutta vasta seuraavat viikot näyttävät, onko suunta pysyvä.
Kuva
Koronarokotuksia annetaan Kuokkalan terveysasemalla

Ilmaantuvuusluku on kaupungissa viimeisen 14 vuorokauden ajalta 186 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Jäljityksessä tartunnan alkuperä voidaan jäljittää noin 70 % tapauksista. Jäljitystyö on tällä hetkellä erittäin kuormittunut, sillä laajoja karanteeneja on asetettu Jyväskylässä viime viikon aikana mm. useammalle koululle ja päiväkotiin. Ravintola-altistuksia tai vastaavia kaupungin tietoon ei tullut.

Kaupungin omien yksiköiden sekä ravintoloiden altistumistiedot löytyvät Korona-altistumiset-sivuilta.

Aikuisten ja lasten harrastustoiminta käynnistyy

Aikuisten ja lasten harrastustoimintaa avataan kaupungin palveluissa ja tiloissa hygienia- ja turvallisuusohjeita noudattaen. Kaupunki muistuttaa, että myös harrastuksiin saavuttaessa tulee noudattaa turvavälejä. Yli 12-vuotiaiden on suositeltavaa käyttää maskeja yleisissä tiloissa sekä pukutiloissa. Harrastusten jälkeen tulee siirtyä mahdollisuuksien mukaan omaan kotiin suihkuun ja välttää ylimääräistä oleilua harrastustiloissa.

Ryhmäliikunta käynnistetään kaupungin liikuntapalveluissa normaalisti, mutta ryhmäkokoja voidaan pienentää käytössä olevan tilan mukaan. Mahdollisista muutoksista informoidaan aina suoraan vuoroille ilmoittautuneita henkilöitä. Liikuntapalveluiden muista käytännönjärjestelyistä tullaan tiedottamaan tarkemmin seuroja ja käyttäjiä alkuviikon aikana.

Aiempina vuosina järjestettyjä uimahallikuljetuksia ei vielä toistaiseksi kaupungin toimesta aloiteta. Niiden käynnistymisestä tullaan tiedottamaan erikseen, kunhan kuljetukset on jälleen turvallista järjestää.

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset vaikuttavat Jyväskylä Sinfonian ja kaupunginteatterin syyskauden avaukseen

Viime viikolla Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antoi uudet kokoontumisrajoitukset yleisötilaisuuksiin, jotka vaikuttavat mm. Jyväskylä Sinfonian ja kaupunginteatterin syksyn avauksiin. Ohjelmistot tullaan käynnistämään rajatulle yleisömäärälle turvavälimääräyksiä noudattaen. Esitysten mahdollisista muutoksista tiedotetaan suoraan lipun ostaneita henkilöitä.

Tilannetta seurataan tiiviisti

Kaupungin palveluissa toimitaan muutoin jo aiemmin tiedotettujen käytäntöjen mukaisesti. Lähiopetusta jatketaan kaupungin kouluissa turvallisuusohjeita noudattaen. Kaupungissa on voimassa laaja maskisuositus yli 12-vuotiaille eli kouluissa maskeja suositellaan käytettävän 6.-luokasta alkaen.

Mikäli tartuntamäärät jatkavat Jyväskylässä kasvuaan ja sairaalahoidon tarve lisääntyy voimakkaasti, kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä tulee kokoontumaan nopeasti ja arvioimaan nykyisten suositusten ja rajoitusten riittävyyden. Kaupungilla on valmius tehdä nopeita muutoksia palveluihinsa, mikäli ne ovat perusteltuja epidemiatilanteeseen nähden.

Jyväskylässä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset

Lisätietoja:

- Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 336 2819

- Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486

Asiasanat: